در این مقاله ۱۶ روش رایج جوانسازی پوست همراه با کاربردها و مزایای آنها را بیان کرده ایم. با خواندن این مقاله میتوانید از پیری زودرس پوست خود با نکات گفته شده جلوگیری کنید.
دقیقا منظور از جوانسازی پوست چیست؟
جوانسازی پوست یکی از پرطرفدارترین روشهای زیبایی در دنیای امروز است چرا که با افزایش سن، پوست دچار تغییراتی میشود که باعث میشود ظاهری پیرتر و کدر داشته باشد. این تغییرات شامل چین و چروک، خطوط ریز، افتادگی پوست، تیرگی و کک و مک میشود، روشهای جوانسازی پوست به منظور بهبود این تغییرات و بازگرداندن جوانی و شادابی به پوست طراحی شدهاند.
این روش ها بسیار متنوع هستند و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که در این مقاله در مورد تمام آن ها توضیح خواهیم داد. انتخاب روش جوانسازی پوست مناسب به عوامل مختلفی مانند سن، نوع پوست، شدت تغییرات پوستی و بودجه بستگی دارد بنابراین بهتر است قبل از انتخاب روش جوانسازی پوست با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
چه زمانی میتوانیم برای جوانسازی پوست اقدام کنیم؟
برخی از آسیب های پوستی که می توانند منجر به ضایعات پوستی شوند و انگیزه ای برای جوانسازی پوست در شما ایجاد شود عبارتند از:
عفونت پوستی: می توانند باعث التهاب، قرمزی، و تورم پوست شوند.
دانه پوستی: یک بیماری پوستی شایع است که باعث ایجاد جوش های سر سیاه و سر سفید می شود.
تخریب یا تغییرات بافت پوست: تغییرات ناگهانی وزن، مانند اضافه یا کاهش وزن سریع، می تواند باعث تخریب بافت پوست شود.
اثرات زخم ها و بریدگی ها: می توانند باعث ایجاد اسکار و تغییر رنگ پوست شوند.
سوختگی ها: می توانند باعث آسیب جدی به پوست شوند و منجر به ایجاد زخم، تغییر رنگ، و حتی از دست دادن پوست شوند.
واکنش های آلرژیک و حساسیت پوستی: می توانند باعث التهاب، قرمزی، و خارش پوست شوند.
لکه های تیره و روشن روی پوست: می توانند به دلایل مختلفی از جمله قرار گرفتن در معرض نور خورشید، افزایش سن، و بیماری های پوستی ایجاد شوند.
دیر خوب شدن زخم ها: می تواند به دلایل مختلفی از جمله بیماری های پوستی، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی، و عادات نامناسب زندگی ایجاد شوند.
دلایل چین و چروک صورت چیست؟
چین و چروک پوست صورت یکی از علائم طبیعی پیری است. با افزایش سن، پوست حالت ارتجاعی خود را از دست میدهد و شکنندهتر میشود، تولید روغنهای طبیعی کاهش پیدا کرده و پوست خشک به نظر میرسد و در این حالت چین و چروک ایجاد میشود. البته علاوه بر افزایش سن، عوامل دیگری نیز میتوانند باعث ایجاد چین و چروک زودرس شوند، از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قرارگرفتن در معرض اشعه فرابنفش: اشعه فرابنفش (UV) یکی از اصلیترین عوامل ایجاد چین و چروک است، این اشعهها باعث تخریب کلاژن و الاستین در پوست میشوند. کلاژن و الاستین پروتئینهایی هستند که به پوست حالت ارتجاعی و استحکام میدهند.
سیگار کشیدن: سیگار کشیدن نیز میتواند باعث ایجاد چین و چروک زودرس و همچنین باعث کاهش تولید کلاژن و الاستین در پوست شود.
حالتهای تکراری صورت: حرکات تکراری مانند لبخند زدن، اخم کردن و چشمک زدن نیز میتوانند باعث ایجاد چین و چروک زودرس شوند همچنین باعث ایجاد خطوط ظریف و چین و چروک در پوست میشوند.
دلایل افتادگی پوست چیست؟
پوست سفت و سالم زمانی که کشیده میشود دوباره به جای خود بازمیگردد اما زمانی که پوست این توانایی را از دست بدهد دچار افتادگی میشود. افتادگی پوست به دلایل زیر ایجاد میشود:
1- افزایش سن: یکی از مهمترین عوامل افتادگی پوست، است. با افزایش سن، تولید دو پروتئین مهم پوست، یعنی کلاژن و الاستین کاهش مییابد. کلاژن به پوست خاصیت ارتجاعی میدهد و الاستین به آن کمک میکند تا ساختار سفت و محکم خود را حفظ کند. کاهش تولید این دو پروتئین باعث میشود که پوست حالت ارتجاعی خود را از دست بدهد و دچار افتادگی شود.
2-کاهش وزن ناگهانی: نیز میتواند باعث افتادگی پوست شود. زمانی که وزن زیادی را در مدت زمان کوتاهی از دست میدهید، پوست فرصت کافی برای سازگاری با این تغییر را ندارد و دچار افتادگی میشود.
3- بارداری و زایمان: در دوران بارداری، پوست برای رشد جنین کشیده میشود. پس از زایمان، پوست به حالت اولیه خود بازمیگردد، اما ممکن است مقداری افتادگی داشته باشد.
4- ژنتیک: نیز نقش مهمی در افتادگی پوست ایفا میکند. برخی افراد به دلیل ژنتیک خود مستعد افتادگی پوست هستند.
انوع روش های جوانسازی پوست کدامند؟
برای جوانسازی پوست روش های بسیار متنوع و زیادی وجود دارد که هر کدوم آن ها با هدف خاصی انجام می گیرند. در ادامه به بررسی روش های رایج جوانسازی می پردازیم.
۱- هایفوتراپی (HIFU)
هایفوتراپی (HIFU) یک روش غیرجراحی برای جوانسازی پوست است که از امواج فراصوت با شدت بالا برای افزایش تولید کلاژن و سفت کردن پوست استفاده می کند. این روش جایگزینی برای جراحی لیفت صورت است و نتایج مشابهی را با عوارض جانبی کمتری ارائه می دهد. دستگاه هایفوتراپی امواج فراصوت را به لایه های زیرین پوست متمرکز می کند که این امواج باعث گرم شدن بافت پوست می شوند. وقتی دمای بافت به اندازه کافی بالا می رود، سلول های پوست به این افزایش دما به عنوان آسیب پاسخ می دهند و تولید کلاژن را افزایش می دهند. جالب است بدانید که کلاژن پروتئینی است که به استحکام و انعطاف پذیری پوست کمک می کند. هایفوتراپی برای درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی از جمله موارد زیر استفاده می شود:
- چین و چروک
- افتادگی پوست
- خط خنده
- خط اخم
- خطوط پیشانی
- غبغب
- افتادگی پلک
- افتادگی ابروها
- سفت کردن پوست سینه
هایفوتراپی مزایایی نیز دارد که عبارت اند از:
- بدون جراحی
- عوارض جانبی کمتری نسبت به جراحی لیفت صورت
- نتایج سریع تر و مطمئن تر نسبت به تکنیک لیفت
- هزینه کمتر نسبت به جراحی لیفت صورت
۲- آر اف فرکشنال (Fractional RF) برای جوانسازی پوست:
آر اف فرکشنال (Fractional RF) یک روش غیر تهاجمی و کم درد برای جوانسازی پوست است که با استفاده از امواج رادیویی (RF) به لایه میانی پوست (درم) نفوذ می کند و باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین می شود. این امر منجر به بهبود ظاهر پوست، کاهش چین و چروک، رفع جای جوش و آکنه و بهبود بافت پوست می شود.
در این روش، از سوزن های بسیار ریز و نازکی که روکش طلا دارند، برای ایجاد سوراخ های کوچک در پوست استفاده می شود سپس، امواج رادیویی از طریق این سوراخ ها به لایه میانی پوست (درم) نفوذ می کنند. این امواج رادیویی باعث افزایش دمای درم می شوند و در نتیجه، پروتئین های شوک حرارتی (HSPs) آزاد می شوند. HSPs باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین می شوند. مزایای آر اف فرکشنال:
- ایمن و موثر
- کم درد
- زمان بهبودی کوتاه
- نتایج قابل مشاهده در طی چند جلسه
۳- کربوکسی تراپی از روش های نوین جوانسازی پوست
کربوکسی نیز تراپی یک روش درمانی غیرتهاجمی است که با تزریق گاز دی اکسید کربن به زیر پوست انجام می شود، این روش کاربردهای مختلفی در زمینه زیبایی و سلامت دارد، از جمله:
جوانسازی پوست: کربوکسی تراپی با تحریک تولید کلاژن و الاستین، به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک می کند. این امر باعث کاهش چین و چروک، رفع افتادگی پوست و بهبود ظاهر کلی پوست می شود.
درمان سلولیت: سلولیت یک مشکل شایع پوستی است که با تجمع چربی در زیر پوست همراه است. این روش با افزایش گردش خون و چربی سوزی، به درمان سلولیت کمک می کند.
رفع گودی زیر چشم: گودی زیر چشم یکی از عواملی است که باعث پیرتر به نظر رسیدن چهره می شود. کربوکسی تراپی با افزایش خونرسانی به ناحیه زیر چشم، به رفع این مشکل کمک می کند.
درمان ترک های پوستی: ترک های پوستی اغلب در اثر بارداری، کاهش وزن یا افزایش وزن سریع ایجاد می شوند. این درمان با تحریک تولید کلاژن، به بهبود ظاهر ترک های پوستی کمک می کند.
همچنین این روش ایمن و موثر است که عوارض جانبی کمی دارد. این روش معمولاً در 15 تا 30 دقیقه انجام می شود و نیازی به بیهوشی ندارد. مزایا:
- روشی غیرتهاجمی و بدون نیاز به جراحی است.
- عوارض جانبی کمی دارد.
- در درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی و زیبایی کاربرد دارد.
۴- میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست
میکرونیدلینگ با ایجاد سوراخهای ریزی در پوست، باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین میشود. این امر به بهبود ظاهر پوست و رفع مشکلاتی مانند جای جوش و آکنه، ریزش مو، ترکهای پوستی، آفتاب سوختگی، چین و چروک، زخم و لکههای پوستی کمک میکند. از مزیای آن میتوان به ارزان تر بودن نسبت به بقیه روش های جوانسازی پوست، مناسب برای افراد پوست تیره و در دسترس بودن کیت های خانگی آن اشاره کرد. اما معایبی نیز دارد از جمله:
- زمان بر است.
- ممکن است با درد یا قرمزی پوست همراه باشد.
- به دلیل ایجاد سوراخهای ریز، خطر عفونت وجود دارد.
۵- میکرودرم ابریژن برای جوانسازی پوست
میکرودرم ابریژن یک روش لایه برداری پوست است که با استفاده از دستگاه انجام می شود. در این روش، کریستال های کوچک یا پودر سابسیون روی سطح پوست اسپری می شوند و با حرکت ملایم دستگاه، لایه های مرده پوست را از بین می برند. همچنین از مزایای آن میتوان به جوانسازی پوست، ترمیم زخم ها و جای جوش، کاهش لکه های پوستی و صاف کردن بافت پوست اشاره کرد. عوارض جانبی این روش معمولاً خفیف و کوتاه مدت هستند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- قرمزی و التهاب پوست
- سوزش پوست
- حساسیت پوست به نور خورشید
۶- درم ابریژن برای جوانسازی پوست
درم ابریژن، با استفاده از ابزاری چرخشی، لایه های سطحی پوست را از بین می برد. این روش برای درمان طیف گسترده ای از مشکلات پوستی، از جمله آفتاب سوختگی، آسیب های پوستی، چین و چروک و خالکوبی استفاده می شود. درم ابریژن عوارض جانبی زیر را دارد:
قرمزی و تورم: قرمزی و تورم در محل درمان طبیعی است و معمولاً طی چند روز برطرف می شود.
تغییر رنگ پوست: ممکن است تغییر رنگ پوست در محل درمان رخ دهد. این تغییر رنگ معمولاً طی چند ماه برطرف می شود.
عفونت: خطر عفونت در محل درمان وجود دارد.
زخم: در موارد نادر، ممکن است زخم در محل درمان ایجاد شود.
۷- پلاسمای تغلیظ شده (PRP) برای جوانسازی پوست
پلاسمای تغلیظ شده، روشی نوین برای ترمیم آفتاب سوختگی است که از خون خود فرد تهیه می شود. در این روش، حدود ۱۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر از خون فرد در حضور مواد ضدانعقاد گرفته می شود سپس، خون سانتریفیوژ می شود تا اجزای آن از هم جدا شوند، پلاسمای حاوی پلاکت ها از سایر اجزا جدا می شود. در مرحله بعد، پلاسما مجدداً سانتریفیوژ می شود تا غلظت پلاکت ها در آن ۶ تا ۷ برابر بیش از حالت طبیعی شود و محصول نهایی را می توان به صورت زیرپوستی تزریق کرد.
پلاکت ها سلول هایی هستند که در خون وجود دارند و نقش مهمی در ترمیم زخم ها ایفا می کنند، آنها حاوی فاکتورهای رشدی هستند که باعث تحریک تولید کلاژن و سایر پروتئین های ضروری برای ترمیم پوست می شوند. پلاسمای تغلیظ شده به دلیل غلظت بالای پلاکت ها، اثربخشی بیشتری در ترمیم آفتاب سوختگی نسبت به روش های سنتی دارد همچنین این روش می تواند به کاهش التهاب، قرمزی و درد ناشی از آفتاب سوختگی کمک کند و به سرعت پوست را ترمیم کند.
۸- مزوتراپی برای جوانسازی پوست
مزوتراپی با تزریق ترکیبی از مواد فعال به لایه میانی پوست (درم) انجام میشود. این مواد میتوانند شامل فاکتورهای رشد، پپتیدها، آمینواسیدها، ویتامینها، نوکلئیک اسیدها و هیالورونیک اسید باشند. ترکیبات تزریق شده با تحریک تولید کلاژن و الاستین، به جوانسازی و بهبود ظاهر پوست کمک میکنند. کلاژن و الاستین پروتئینهایی هستند که به استحکام و انعطافپذیری پوست کمک میکنند. هیالورونیک اسید نیز یک ماده طبیعی است که در پوست یافت میشود. این ماده با جذب آب، به حفظ رطوبت پوست کمک میکند. همچنین مزوتراپی برای درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی از جمله موارد زیر استفاده میشود:
- پیری و چین و چروک
- افتادگی پوست
- لکهای پوستی
- ترکهای پوستی
- ریزش مو
۹- لایه برداری شیمیایی برای جوانسازی پوست
در این روش با استفاده از اسید، سلول های مرده سطح پوست از بین می رود. این روش می تواند برای بهبود ظاهر پوست و درمان مشکلاتی مانند چین و چروک، جای جوش، لک و ناهمواری پوست استفاده شود. لایه برداری شیمیایی در غلظت های مختلفی موجود است. غلظت های پایین را می توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد و در خانه استفاده نمود و غلظت های بالاتر باید تحت نظر پزشک انجام شوند.در این روش از انواع مختلفی از اسید استفاده می شود و هر نوع اسید اثرات متفاوتی بر روی پوست دارد. اسیدهای به کار رفته شامل موارد زیر است:
آلفا هیدروکسی اسید ها (AHA): این اسید ها از میوه ها، لبنیات و سبزیجات مشتق می شوند. AHA ها به لایه برداری سلول های مرده پوست کمک می کنند و پوست را روشن تر و صاف تر می کنند.
بتا هیدروکسی اسید ها (BHA): BHA ها نیز از میوه ها مشتق می شوند. BHA ها علاوه بر لایه برداری سلول های مرده پوست، به کاهش چربی و جوش نیز کمک می کنند.
پلی هیدروکسی اسید ها (PHA): PHA ها مشابه AHA ها هستند با این تفاوت که اندازه بزرگتری دارند و نمی توانند به عمق پوست نفوذ کنند. PHA ها برای پوست های حساس مناسب تر هستند.
۱۰- تزریق بوتاکس برای جوانسازی پوست
بوتاکس یک داروی تزریقی است که از سم بوتولینوم مشتق می شود. این سم نوعی نوروتوکسین است که با مسدود کردن انتقال پیام عصبی به عضلات، باعث فلج شدن آنها می شود و به جوانسازی پوست کمک میکند و در دو زمینه اصلی استفاده می شود:
جوانسازی پوست: تزریق بوتاکس در نواحی خاصی از صورت می تواند باعث کاهش چین و چروک شود. این امر به دلیل فلج شدن عضلاتی است که در ایجاد چین و چروک نقش دارند.
درمان بیماری ها: همچنین برای درمان برخی بیماری ها مانند میگرن، اسپاسم عضلات، و ناهنجاری های حرکتی استفاده می شود. همچنین میتوانید برای مشاهده بهترین مراکز تزریق بوتاکس در شیراز به وبسایت بوجور مراجعه کنید.
کاربردهای بوتاکس در جوانسازی پوست:
- رفع چین و چروک های پیشانی
- رفع چین و چروک های اخم
- رفع چین و چروک های اطراف چشم
- رفع چین و چروک های لبخند
عوارض جانبی تزریق بوتاکس معمولاً خفیف و موقتی هستند. شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از:
- خشکی چشم
- سردرد
- کبودی
- درد خفیف
- مشکلات بصری
۱۱- تزریق پرکننده های پوستی یا فیلرها (Dermal Fillers) برای جوانسازی پوست
پرکنندههای صورت موادی هستند که برای از بین بردن چین و چروک، پر کردن خطوط و فرورفتگیهای صورت و افزایش حجم لبها استفاده میشوند. این مواد به صورت ژل، چربی یا ترکیبی از این دو تزریق میشوند. انواع تزریق فیلر در شیراز عبارت اند از:
ژل کلسیم هیدروکسیل آپاتیت (CaHA): این ماده به طور طبیعی در بافت استخوانی بدن انسان یافت میشود. CaHA برای از بین بردن چین و چروکهای عمیق و پر کردن گونهها کاربرد دارد.
ژل اسید هیالورونیک (HA): HA یک ماده طبیعی است که در پوست یافت میشود. HA برای از بین بردن چین و چروکهای سطحی و متوسط، پر کردن لبها و خطوط اطراف چشم کاربرد دارد.
ژل پلی آلکیلیمید (PA): PA یک ماده مصنوعی است که برای افزایش حجم لبها، درمان چروکها و خطوط عمیق و از بین بردن برخی مواردی که در اثر پیری رخ میدهد موثر است.
ژل پلی لاکتیک اسید (PLA): PLA یک ماده مصنوعی است که به عنوان محرک شناخته میشود. تزریق PLA منجر به تحریک و افزایش تولید کلاژن توسط خود بدن میشود. PLA برای افزایش حجم لبها و پر کردن خطوط اطراف لبها کاربرد دارد.
۱۲- ماسک های LED برای جوانسازی پوست
ماسک LED یک روش جدید و ایمن برای جوانسازی و ترمیم آسیب های پوستی است که با استفاده از نور LED انجام می شود. این روش مزایای بسیاری از جمله قابل استفاده بودن در منزل، پیشگیری از آسیب های پوستی و کابردهای گسترده در رنگ های مختلف دارد.
ماسک های LED با استفاده از نور LED با طول موج های مختلف عمل می کنند. هر رنگ نور LED اثرات ویژه خود را بر پوست دارد. به عنوان مثال، نور قرمز باعث تحریک تولید کلاژن و کاهش چین و چروک می شود. نور آبی باعث کاهش التهاب و آکنه می شود. نور سبز باعث روشن شدن پوست و کاهش کک و مک می شود. برای استفاده از این ماسک در منزل، ابتدا صورت خود را با پاک کننده ملایم بشویید و خشک کنید. سپس ماسک را روی صورت خود قرار دهید و حدود 20 دقیقه به آن زمان دهید تا عمل کند. بعد از استفاده از ماسک، صورت خود را با آب ولرم بشویید.
۱۳- ترماژ برای جوانسازی پوست
ترماژ یکی از جدیدترین روشهای زیبایی و جوانسازی پوست است که بدون نیاز به جراحی و برش، باعث سفت شدن پوست و از بین رفتن چین و چروک میشود. در این روش، با استفاده از انرژی فرکانس رادیویی (RF)، حرارت در لایههای زیرین پوست ایجاد میشود. این حرارت باعث تحریک کلاژنسازی شده و پوست را ترمیم میکند. ترماژ را میتوان در قسمتهای مختلف صورت و بدن استفاده کرد. از جمله کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لیفت صورت و کانتورینگ
- رفع افتادگی گونه، غبغب، پلک، شکم و بازو
- بهبود رنگ و درخشش پوست
- مزایا و معایب ترماژ
همچنین مزایای زیادی دارد که آن را به یکی از محبوبترین روشهای زیبایی تبدیل کرده است. از جمله مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بدون دوره نقاهت
- بدون نیاز به برش، بخیه و تخلیه بافت چربی
- عوارض جانبی نادر
- نتایج قابل مشاهده در یک جلسه
۱۴- پلکسر یا پلاسما جت برای جوانسازی پوست
در این روش از انرژی پلاسما برای کشیدن و سفت کردن پوست استفاده میشود. این روش به طور خاص برای رفع افتادگی پلک فوقانی (لیفت چشم) مورد استفاده قرار میگیرد و جایگزین مناسبی برای جراحی بلفاروپلاستی است.
پلکسر همچنین میتواند برای رفع خطوط ظریف و عمیق اطراف چشم، خطوط پنجه کلاغی، غدد کوچک زیرپوستی، از بین بردن خالکوبی و سایر مشکلات پوستی استفاده شود. در این روش، یک دستگاه مخصوص برای تولید پلاسما در نزدیکی سطح پوست استفاده میشود که پلاسما یک حالت از ماده است و از یونها و الکترونها تشکیل شده است. انرژی پلاسما باعث تبخیر لایههای سطحی پوست میشود که باعث ایجاد یک اثر لیفتینگ میشود. مزایا:
- روشی غیرتهاجمی و بدون جراحی است.
- نیازی به بیهوشی ندارد.
- دوره بهبودی کوتاهی دارد.
- نتایج طبیعی و ماندگاری دارد.
۱۵- بلفارو پلاستی (جراحی پلک) برای جوانسازی پوست
جراحی پلک یا بلفاروپلاستی، یک روش جراحی زیبایی است که برای رفع افتادگی پلک انجام می شود. در این جراحی، پوست، چربی و عضلات اضافی اطراف چشم برداشته می شود. جراحی پلک می تواند به بازیابی ظاهر جوان و شاداب چشم ها کمک کند. این جراحی معمولاً به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می شود. در این جراحی، برش هایی در اطراف چشم ایجاد می شود که از طریق این برش ها، پوست، چربی و عضلات اضافی برداشته می شود سپس، برش ها بخیه می شوند. جراحی پلک می تواند برای رفع مشکلات زیر انجام شود:
- افتادگی پلک
- پف زیر چشم
- چین و چروک پلک
- اختلال در دید
افرادی که شرایط زیر را داشته باشند، می توانند کاندیدای مناسبی برای جراحی پلک باشند:
- سن بالای 35 سال
- افتادگی پلک ارثی
- افتادگی پلک که باعث اختلال در دید شده باشد
۱۶- لیفت برای جوانسازی پوست
دو نوع لیفت با جراحی و غیر جراحی وجود دارد که در ادامه به هر دو نوع آن می پردازیم:
1- لیفت غیر جراحی
این روشها کمتهاجمی هستند و نیازی به جراحی، بیهوشی و برشهای عمیق ندارند. از جمله روشهای لیفت غیر جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لیفت با نخ: در این روش، نخهای مخصوصی در زیر پوست قرار داده میشوند تا پوست را بالا بکشند.
لیفت با بوتاکس: بوتاکس با فلج کردن ماهیچههای صورت، از ایجاد چینوچروک جلوگیری میکند.
لیفت با ژل: ژلهای مخصوصی به زیر پوست تزریق میشوند تا چینوچروکها را پر کنند.
لیفت با تزریق چربی: چربی از قسمتهای دیگر بدن برداشته میشود و به قسمتهای مورد نظر تزریق میشود.
2- لیفت جراحی
این روشها تهاجمیتر هستند و نیاز به جراحی، بیهوشی و برشهای عمیق دارند. از جمله روشهای لیفت جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لیفت صورت
- لیفت گردن
- لیفت ابرو
- لیفت گونه
- لیفت بینی
- لیفت سینه
- لیفت چشم
- لیفت مژه
- لیفت ران و بازو
- لیفت باسن
بهترین روش جوانسازی پوست کدام است؟
در این مقاله شما با ۱۶ روش مختلف برای جوانسازی پوست و کاربردها و مزایای هرکدام آشنا شدید. اما انتخاب بهترین روش جوانسازی و ترمیم آسیب پوستی به طور قاطع تعیین نمیشود. به عنوان مثال، درم ابریژن یک روش بسیار قوی و موثر است، اما برای برخی افراد ممکن است مناسب نباشد یا عوارض نسبتاً زیادی داشته باشد. بهتر است هر فرد با توجه به خواستهها و شرایط فیزیکی و پزشکی پوست خود و پس از مشاوره با پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی، یک یا ترکیبی از روشها را انتخاب کند.
یکی از نکات حیاتی برای حفاظت از سلامت پوست، اجتناب از اقداماتی است که ممکن است به پوست آسیب برسانند. استفاده از روشهایی که در این مقاله بررسی شدند، تنها زمانی موثر است که از اقدامات مخرب پوست پرهیز کنید.
چه کارهایی به پوست آسیب می رساند؟
- استفاده از پاک کننده نامناسب
- استفاده بیش از حد از ماسک لایه بردار
- استفاده نکردن از محصولات دارای spf
- مصرف غذاهای ناسالم
- تعویض نکردن رو بالشی ها به طور مرتب
- نخوردن آب کافی
بهترین داروهای ضدپیری پوست خانگی کدام است؟
پیری پوست یک فرآیند طبیعی است که با افزایش سن رخ می دهد. با این حال، می توان با استفاده از برخی داروهای خانگی یا بدون نسخه، از پیری زودرس پوست و آسیب های پوستی ناشی از آن جلوگیری کرد. برخی از بهترین داروهای خانگی برای جلوگیری از پیری پوست عبارتند از:
زردچوبه: یک ماده ضد التهابی قوی است که می تواند به کاهش چین و چروک و بهبود رنگ پوست کمک کند. می توانید زردچوبه را به صورت مکمل مصرف کنید یا آن را به عنوان ادویه به غذاهای خود اضافه کنید.
ویتامین دی: برای سلامت پوست ضروری است و می تواند به تقویت تولید کلاژن و الاستین کمک کند. می توانید ویتامین دی را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مصرف غذاهای غنی از ویتامین دی مانند ماهی سالمون، قارچ و تخم مرغ، یا مصرف مکمل ویتامین دی دریافت کنید.
امگا ۳: یک اسید چرب ضروری است که می تواند به کاهش التهاب و حفظ رطوبت پوست کمک کند. می توانید امگا ۳ را از طریق مصرف ماهی سالمون، ماهی تن، گردو و روغن کانولا دریافت کنید.
درمان افتادگی پوست در منزل با ماسک خانگی:
برخی از ماسکهای موثر برای درمان افتادگی پوست عبارتند از:
ماسک سفیده تخممرغ، آبلیمو و عسل: این ماسک با تقویت کلاژن و الاستین، به سفت شدن پوست کمک میکند. برای تهیه این ماسک یک عدد سفیده تخممرغ را با یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید. سپس این ترکیب را به آرامی روی پوست صورت و گردن خود بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند. بعد از 20 دقیقه، ماسک را با آب ولرم بشویید.
ماسک خاک رس: این ماسک با لایهبرداری پوست، به از بین بردن سلولهای مرده و افزایش تولید کلاژن کمک میکند. برای تهیه این ماسک، یک قاشق غذاخوری خاک رس را با یک قاشق غذاخوری آب ولرم ترکیب کنید تا به شکل خمیر درآید. سپس این خمیر را به آرامی روی پوست صورت و گردن خود بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند. بعد از 15 دقیقه، ماسک را با آب ولرم بشویید.
درمان افتادگی پوست صورت در منزل با روغن نارگیل:
خوشبختانه، روشهای طبیعی متعددی برای درمان افتادگی پوست وجود دارد که میتوان در خانه از آنها استفاده کرد. این روشها عموماً کمهزینه و کمخطر بوده و میتوانند نتایج قابلتوجهی در بهبود ظاهر پوست ایجاد کنند. یکی از مواد مفید در رفع شلی پوست روغن نارگیل است. روغن نارگیل غنی از آنتیاکسیدان بوده و سلولها را از آسیب محافظت میکند همچنین به عنوان یک روغن سفتکننده پوست باعث افزایش گردش کلاژن، بهبود سریع زخمها و سفتشدن پوست میشود.
برای استفاده از آن، میتوانید آن را به صورت موضعی بر روی پوست خود بمالید. همچنین میتوانید آن را به سایر محصولات مراقبت از پوست خود اضافه کنید.
رفع چین و چروک در منزل با کرم سفتکننده پوست:
کرم ترمیم کننده پوست آلاستین یک کرم پرفروش است که به دلیل خاصیت سفت کنندگی آن شناخته شده است. این کرم حاوی ترکیبات گیاهی مانند ریشه شیرین بیان و ویتامین C است که به بهبود تولید کلاژن و الاستین کمک می کنند.
کرم شب Ultra Repair Hydra-Firm Night Cream: یک کرم شبانه است که به سفت شدن پوست در طول شب کمک می کند. این کرم حاوی ترکیباتی مانند اسید هیالورونیک و روغن آرگان است که به آبرسانی و تقویت پوست کمک می کنند.
کرم میکرو اسکالپتینگ Olay Regenerist: یک کرم ضد چروک است که به سفت شدن پوست نیز کمک می کند. این کرم حاوی ترکیباتی مانند پرو-رتینول و پپتیدها است که به افزایش تولید کلاژن و الاستین کمک می کنند.
کرم سفت کننده بدن StriVectin Crepe Control: یک کرم تخصصی برای سفت کردن پوست بدن است. این کرم حاوی ترکیباتی مانند گلیکولیک اسید و کوآنزیم Q10 است که به کاهش چین و چروک و سفت شدن پوست بدن کمک می کنند.
رفع چین و چروک پوست در منزل با ماسک خانگی:
علاوه بر ماساژ، استفاده از ماسکهای خانگی نیز میتواند به درمان چین و چروک صورت کمک کند. برخی از بهترین ماسکهای خانگی برای چین و چروک عبارتند از:
- ماسک آلوئهورا
- ماسک سفیده تخممرغ
- ماسک روغن نارگیل
- ماسک موز
- ماسک روغن زیتون
- ماسک خیار
کرم های ضدچروک قوی پوست:
کرمهای ضدچروک حاوی ترکیباتی هستند که به تحریک تولید کلاژن و کاهش ظاهر چین و چروک کمک میکنند. برخی از مواد فعال رایج در کرمهای ضدچروک عبارتند از:
رتینول: رتینول یک فرم مشتق شده از ویتامین A است که به تحریک تولید کلاژن و کاهش ظاهر چین و چروک کمک میکند.
ویتامین C: یک آنتیاکسیدان قوی است که به محافظت از پوست در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند. رادیکالهای آزاد میتوانند به پوست آسیب برسانند و باعث ایجاد چین و چروک شوند.
آلفاهیدروکسی اسیدها (AHAs): AHAs لایههای بالایی پوست را از بین میبرند تا پوست تازهتر و جوانتر زیر آن نمایان شود.
پپتید: مولکولهای پروتئینی کوچکی هستند که به تحریک تولید کلاژن و کاهش ظاهر چین و چروک کمک میکنند.
کوآنزیم Q۱۰: یک آنتیاکسیدان قوی است که به محافظت از پوست در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند.
روشهای جلوگیری از افتادگی پوست صورت
اگر میخواهید از افتادگی پوست صورت خود جلوگیری کنید، باید سبک زندگی خود را تغییر دهید. در ادامه به برخی از اقداماتی که میتوانید انجام دهید اشاره میکنیم:
رژیم غذایی سالم داشته باشید: مصرف میوهها، سبزیجات، و غلات کامل به حفظ سلامت پوست کمک میکند. این مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها هستند که از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند.
وزن ایده آل داشته باشید: چاقی و اضافهوزن میتواند باعث شل شدن پوست صورت شود. اگر اضافهوزن دارید، سعی کنید تا قبل از رسیدن به دوره میانسالی وزن خود را کاهش دهید.
ورزش منظم داشته باشید: ورزش منظم به بهبود گردش خون و اکسیژنرسانی به پوست کمک میکند. این امر باعث تقویت پوست و کاهش افتادگی آن میشود.
چگونه افتادگی گونه را برطرف کنیم؟
روشهای خانگی و طبیعی مانند مصرف مواد غذایی حاوی کلاژن و الاستین، ورزشهای صورت و استفاده از ماسکهای طبیعی میتوانند به بهبود افتادگی گونه کمک کنند. روش های پزشکی آن بوتاکس لیفت با نخ و مزوتراپی است.
علت چین و چروک دور لب چیست؟
پوست اطراف لب بسیار نازک و ظریف است و به همین دلیل بیشتر از سایر نواحی پوست در معرض آسیبهای محیطی قرار دارد. قرار گرفتن در معرض آفتاب بدون محافظت، سیگار کشیدن و ژنتیک از جمله عواملی هستند که میتوانند باعث ایجاد چین و چروک زودرس دور لب شوند.
علت چین و چروک گردن چیست؟
با استفاده از سه روش زیر از چروک زود هنگام گردن خود جلوگیری کنید.
استفاده از ضدآفتاب: استفاده از ضدآفتاب با SPF حداقل 30، میتواند از پوست در برابر آسیبهای ناشی از آفتاب محافظت کند.
پرهیز از عادتهای نامناسب: ترک عادتهایی مانند نگاه کردن به تلفن همراه، خم شدن زیاد سر و سیگار کشیدن، میتواند از ایجاد چین و چروک در گردن جلوگیری کند.
مراقبت از پوست گردن: مانند استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی کلاژن و الاستین، میتواند به کاهش چین و چروک کمک کند.
علت چین و چروک پیشانی چیست؟
چین و چروک پیشانی یکی از علائم شایع پیری پوست است. این چین و چروکها میتوانند ناشی از عوامل مختلفی مانند استرس، نگرانی، سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و ژنتیک باشند. برای جلوگیری از ایجاد چین و چروک پیشانی یا کاهش شدت آنها، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- استرس خود را مدیریت کنید.
- سیگار نکشید.
- به اندازه کافی آب بنوشید.
- از محصولات مراقبت از پوست مناسب استفاده کنید.
- از ماساژ پیشانی استفاده کند.