همین امروز اولین قدم را برای خلاص شدن از شر موهای زائد بردارید! الکترولیز روشی دائمی برای رهایی از موهای زائد است. در این مقاله با مزایا، معایب، مراقبت‌های قبل و بعد و تفاوت‌های الکترولیز با لیزر آشنا خواهید شد.

آیا از تیغ زدن، اپیلاسیون و کرم‌های موبر خسته شده‌اید؟ آیا به دنبال روشی دائمی برای خلاص شدن از شر آن‌ها هستید؟ الکترولیز روشی موثر و دائمی برای رهایی از موهای زائد در هر نقطه از بدن شما است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد الکترولیز و اینکه آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر، در ادامه‌ی این مقاله همراه ما باشید.

 

الکترولیز چیست؟

الکترولیز، با بیش از یک قرن سابقه، راه حلی مطمئن و مورد تایید FDA برای خلاص شدن از شر موهای ناخواسته است. این فرآیند، بدون آسیب به بافت‌های اطراف، مانع از رشد مجدد مو در ناحیه مورد نظر می‌شود. مدت زمان جلسات الکترولیز مو، بسته به ناحیه درمان، ممکن است از 30 دقیقه تا 2 ساعت متغیر باشد. الکترولیز همچنین می‌تواند بیشتر نواحی بدن از جمله کمر، خط بیکینی، ران و ساق پا، سینه و شکم، لب، چانه و ابرو، انگشتان دست، پا و زیر بغل را درمان کند. خوب است بدانید که تعداد جلسات مورد نیاز برای حذف دائمی موهای زائد با الکترولیز نیز در افراد مختلف متفاوت است. به طور کلی، شما به جلسات متعدد با فواصل یک هفته یا دو هفته نیاز خواهید داشت. این جلسات درمان می‌توانند تا یک سال و نیم ادامه یابند.

الکترولیز چیه؟

 

چرا الکترولیز را برای حذف موهای زائد انتخاب کنیم؟

الکترولیز مزایای متعددی دارد که آن را به انتخابی ایده‌آل برای حذف موهای زائد تبدیل می‌کند. این روش با تخریب فولیکول‌های مو، به طور دائمی رشد موها را متوقف می‌کند. به همین دلیل، دیگر نیازی به استفاده از روش‌های موقتی مانند اصلاح، اپیلاسیون یا کرم‌های موبر نخواهید داشت. الکترولیز برای طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها و ضخامت‌های مو و همچنین انواع پوست، از جمله پوست‌های حساس، مناسب است. این روش به طور خاص برای افرادی که به دلیل رنگ پوست یا مو، نمی‌توانند از لیزر موهای زائد استفاده کنند، ایده‌آل به نظر می‌رسد.

الکترولیز روشی ایمن و موثر است که توسط متخصصان پوست و مو در کلینیک زیبایی شیراز انجام می‌شود. این روش عوارض جانبی بسیار کمی دارد و در صورت انجام صحیح، خطری برای سلامتی شما ندارد. از دیگر مزایای الکترولیز می‌توان به قابلیت استفاده در نواحی حساس بدن مانند صورت، زیر بغل و خط بیکینی اشاره کرد. این روش به شما کمک می‌کند تا از شر موهای زائد در هر نقطه از بدن خود خلاص شوید و به پوستی صاف و زیبا دست پیدا کنید.

مزایای الکترولیز

 

نحوه سوزاندن مو با الکترولیز به چه صورت است؟

حدود یک ربع تا نیم ساعت قبل از شروع الکترولیز، جهت کاهش درد، کرم بی حسی به نواحی درمانی مالیده می‌شود. هنگامی که ناحیه مورد نظر بی حس می‌شود، پزشک متخصص از یک سیم نازک به نام پروب یا سوزن استفاده می‌کند. این سوزن به دقت از طریق سوراخ‌های پوست وارد فولیکول مو می‌شود و با ایجاد یک جریان الکتریکی که به فولیکول مو آسیب می‌زند، آن را از بین می‌برد.

سپس مو با استفاده از موچین به سهولت از ریشه خارج می‌شود. جریان الکتریکی تولید شده توسط این سوزن به طور همزمان با حذف مو، سلول‌هایی که در رشد موها نقش دارند را نیز از بین می‌برد. این تخریب فولیکول به همراه سلول‌های رشد مو باعث می‌شود که روند رویش مجدد مو دیگر امکان‌ پذیر نباشد. در ادامه راجع به سه روش رایج سوزاندن مو با الکترولیز بیشتر خواهید خواند:

 

الکترولیز گالوانیک

روش گالوانیک، یک روش دائمی برای از بین بردن موهای زائد است که از جریان مستقیم برق (DC) برای تخریب سلول‌های مو استفاده می‌کند. این روش برای اولین بار در سال 1875 توسط دانشمندی به نام "آرتور گالوانی" معرفی شد و از آن زمان تاکنون به عنوان یک روش ایمن و موثر برای رفع موهای زائد شناخته شده است. در روش گالوانیک، یک سوزن ظریف به فولیکول مو وارد می‌شود. سپس، جریان مستقیم برق از طریق سوزن به فولیکول مو فرستاده می‌شود. این جریان الکتریکی باعث ایجاد واکنش شیمیایی بین نمک، آب و برق می‌شود و در نتیجه، مقدار کمی سدیم هیدروکسید تولید می‌شود. سدیم هیدروکسید، یک ماده قلیایی است که به سلول‌های رویش مو آسیب می‌رساند و باعث نابودی آن‌ها می‌شود.

 

ترمولیز، دیاترمی یا الکترولیز موج کوتاه

ترمولیز، که به عنوان دیاترمی یا موج کوتاه نیز شناخته می‌شود، می‌تواند راه‌ حلی ایده‌آل برای شما باشد. این روش با استفاده از امواج رادیویی فرکانس بالا، به طور دقیق و موثر فولیکول‌های مو را از بین می‌برد و به شما پوستی صاف و بدون مو هدیه می‌دهد. در روش ترمولیز، از جریان متناوب (AC) برق استفاده می‌شود. این جریان باعث ارتعاش مولکول‌های آب در اطراف سوزن شده و گرما تولید می‌کند. این حرارت به طور دقیق به فولیکول‌های مو هدایت شده و سلول‌های مسئول رشد مو را از بین می‌برد. 

 

الکترولیز ترکیبی

این روش ترکیبی، از قدرت دو تکنولوژی مجزا برای حذف دائمی موهای زائد بهره می‌برد. در این روش، ابتدا با استفاده از امواج کوتاه، سدیم هیدروکسید تولید می‌شود. سپس، جریان متناوب برق، این محلول شیمیایی را گرم می‌کند. ترکیب گرما و محلول شیمیایی، به طور دقیق و هدفمند سلول‌های رویش مو را از بین می‌برد.

نحوه سوزاندن مو با الکترولیز

 

چه کسانی به الکترولیز نیاز دارند؟

به طور کلی افرادی که از محل رشد موی خود ناراضی هستند؛ کاندید مناسبی برای الکترولیز به شمار می‌روند. به عنوان مثال موهای زائد در نواحی مانند بین ابروها، روی لب بالایی یا روی سینه می‌توانند از نظر زیبایی ناخوشایند باشند. الکترولیز می‌تواند به طور دائمی این موها را از بین ببرد و اعتماد به نفس شما را افزایش دهد. افراد مبتلا به هیرسوتیسم نیز می‌توانند از الکترولیز به عنوان راهکاری موثر و کارآمد استفاده کنند. هیرسوتیسم در واقع به رشد بیش از حد موی زنان در نواحی که معمولا در مردان مو رشد می‌کند، مانند صورت، سینه و کمر اشاره دارد. الکترولیز می‌تواند به طور موثر این موهای زائد را از بین ببرد و به بهبود کیفیت زندگی این افراد کمک کند.

کاندید مناسب الکترولیز

 

منع استفاده از الکترولیز برای چه افرادی وجود دارد؟

همانطور که راجع به کاندیدای مناسب برای الکترولیز اطلاعات لازم را کسب کردید؛ بد نیست که راجع به افرادی که نباید این روش درمانی را انجام بدهند نیز اطلاعاتی داشته باشید. در حالت کلی؛ افراد زیر کاندیدای مناسبی برای الکترولیز نیستند:

1. مبتلا به زخم یا بیماری پوستی: اگر پوست شما در محل مورد نظر زخم یا بیماری پوستی دارد، انجام الکترولیز موقتا به تعویق می‌افتد تا سلامتی پوست شما به طور کامل بازگردد.

2. بیماری‌های خاص: در صورت ابتلا به بیماری‌های خاص، به‌ ویژه بیماری‌های قلبی و استفاده از پیس‌ میکر، لازم است قبل از الکترولیز، مجوز کتبی از پزشک معالج خود دریافت کنید.

3. بیماری‌های عفونی: افراد مبتلا به بیماری‌های عفونی مانند ایدز یا هپاتیت ویروسی می‌توانند تحت درمان با الکترولیز قرار بگیرند، اما باید با احتیاط و مراقبت بیشتر و تحت نظارت متخصص مربوطه این کار انجام شود.

چه کسانی الکترولیز انجام ندن؟

 

آیا الکترولیز دردناک است؟

الکترولیز یکی از روش‌های دائمی رفع موهای زائد است که با استفاده از جریان الکتریکی فولیکول‌های مو را از بین می‌برد. این روش معمولا بدون درد و با کمترین ناراحتی انجام می‌شود. در حین الکترولیز، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن خفیفی داشته باشید. این احساس به طور موقتی است و به سرعت از بین می‌رود. برای راحتی بیشتر، متخصص الکترولیز می‌تواند از کرم بی‌ حس‌ کننده موضعی استفاده کند.

 

قبل از درمان با الکترولیز چه اقداماتی را انجام بدهیم؟

الکترولیز با تخریب فولیکول مو، پوستی صاف و بدون مو را به شما هدیه می‌دهد. اما برای دستیابی به بهترین نتیجه، لازم است قبل از انجام الکترولیز، اقداماتی را انجام دهید تا این فرآیند به ‌آرامی و با حداکثر اثربخشی انجام شود. در ادامه‌ی این مقاله، به 8 نکته کلیدی اشاره می‌کنیم که باید قبل از الکترولیز به خاطر داشته باشید:

1. آرامش خود را حفظ کنید: استرس می‌تواند بر تجربه الکترولیز شما تاثیر بگذارد. بنابراین قبل از مراجعه، با تکنیک‌های تنفسی یا مدیتیشن، اضطراب خود را کاهش دهید و با ذهنی آرام به استقبال این فرآیند بروید.

2. به رژیم غذایی خود توجه کنید: مصرف کافئین، شکلات و شکر در روز الکترولیز می‌تواند فعالیت شما را تحت تاثیر قرار دهد. از مصرف این محرک‌ها خودداری کنید و به جای آن، آب، میوه‌ و سبزیجات تازه مصرف کنید.

3. از نور خورشید دوری کنید: قرار گرفتن در معرض نور خورشید تا 48 ساعت قبل از الکترولیز، می‌تواند باعث انبساط عروق خونی شده و روند درمان را با مشکل مواجه کند. همچنین از کرم ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کنید و تا حد امکان از تابش مستقیم خورشید دوری کنید.

4. آبرسانی را فراموش نکنید: نوشیدن آب کافی در روز قبل و بعد از الکترولیز، به هیدراته شدن فولیکول‌های مو کمک می‌کند و فرآیند درمان را تسهیل می‌بخشد. پوستی که به ‌خوبی آبرسانی شده باشد، سریع‌تر التیام می‌یابد.

5. مصرف مسکن را در نظر بگیرید: اگر از درد الکترولیز واهمه دارید، می‌توانید 30 دقیقه قبل از درمان، از مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن استفاده کنید.

6. مکمل‌های خود را با احتیاط مصرف کنید: مصرف برخی مکمل‌ها مانند ویتامین A و آکوتان می‌تواند با الکترولیز تداخل داشته باشد. حداقل یک هفته قبل از درمان، مصرف ویتامین A را متوقف کنید و در صورت مصرف آکوتان، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

7. ناحیه مورد نظر را تمیز نگه دارید: قبل از مراجعه برای الکترولیز، آرایش، مرطوب کننده، کرم یا لوسیون را از روی پوست خود پاک کنید. وجود این مواد می‌تواند بر اثربخشی درمان تاثیر بگذارد.

8. اجازه دهید موها کمی رشد کنند: موهای زائد را با شیو یا اپیلاسیون از بین نبرید. برای انجام الکترولیز، موها باید به ‌اندازه کافی بلند باشند تا بتوان آن‌ها را با موچین گرفت. بلندی ایده‌آل موها، حدود 1 تا 2 میلی‌ متر است.

با رعایت این نکات ساده، می‌توانید تجربه‌ای راحت و موثر از الکترولیز داشته باشید و به پوستی صاف و بدون موی زائد دست پیدا کنید.

یه نکته مهم قبل از الکترولیز

 

چه مراقبت‌هایی را بعد از الکترولیز موهای زائد رعایت کنیم؟

برای دستیابی به بهترین نتیجه از الکترولیز، علاوه بر انتخاب متخصص مجرب و انجام صحیح الکترولیز، رعایت مراقبت‌های بعد از آن نیز اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال بعد از الکترولیز نباید ناحیه تحت درمان را با دست یا ناخن تحریک کنید. این کار می‌تواند منجر به التهاب و عفونت شود. همچنین باید از تماس آب، رطوبت و مواد شوینده با ناحیه درمان شده به مدت ۲۴ ساعت خودداری کنید. استفاده از لوازم آرایشی در ۲۴ ساعت اول پس از الکترولیز نیز، به دلیل احتمال تحریک و عفونت، توصیه نمی‌شود.

علاوه بر این‌ها؛ تعریق زیاد می‌تواند باعث تحریک و التهاب ناحیه تحت درمان شود. بنابراین تا ۲۴ ساعت پس از الکترولیز، از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین خودداری کنید و استخر و حمام را نیز به تعویق بیندازید. چراکه شنا در استخر و حمام تا دو روز بعد از الکترولیز ممنوع است. در نهایت؛ در صورت مشاهده پوسته پوسته شدن یا التهاب، صبور باشید و به هیچ عنوان آن‌ها را دستکاری نکنید و در صورت بروز مشکل شدید، با پزشک خود در مرکز لیزر شیراز مشورت کنید.

مراقبت‌های بعد از الکترولیز

 

آیا می‌توان از دستگاه الکترولیز خانگی استفاده کرد؟

دستگاه های الکترولیز الکتریکی در بازار وجود دارند که برای استفاده خانگی در دسترس هستند. اما بهتر است برای این روش به یک الکترولوژیست آموزش دیده در کلینیک پوست و مو شیراز مراجعه کنید. چراکه آن‌ها از تجهیزات باکیفیت و استریل استفاده می‌کنند و می‌توانند درمان را متناسب با نیازهای شما شخصی سازی کنند.

 

قیمت الکترولیز موهای زائد چقدر است؟

هزینه الکترولیز به عوامل مختلفی از جمله نوع دستگاه، تعداد جلسات مورد نیاز، ناحیه مورد نظر، اجرت پزشک و هزینه‌های مربوط به کلینیک بستگی دارد. چراکه دستگاه‌های متنوع الکترولیز با قیمت‌های مختلف در بازار موجود هستند. همچنین تعداد جلسات مورد نیاز برای الکترولیز به ضخامت و تراکم موهای زائد، ناحیه مورد نظر و نوع دستگاه الکترولیز بستگی دارد. هرچه سطح ناحیه مورد نظر برای الکترولیز بزرگ‌تر باشد، هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود. هزینه‌های مربوط به کلینیک، مانند هزینه مواد مصرفی و استریلیزاسیون، نیز بر قیمت نهایی الکترولیز تاثیر می‌گذارد. بنابراین برای کسب اطلاعات دقیق‌تر با کلینیک زیبایی مد نظرتان تماس بگیرید.

قیمت الکترولیز موهای زائد

 

تفاوت لیزر موهای زائد و الکترولیز چیست؟

لیزر موهای زائد در مقایسه با الکترولیز، جلسات درمانی کوتاه‌تری دارد. دلیل این امر، تابش لیزر به چندین مو به طور همزمان است، در حالی که الکترولیز فقط یک تار مو را در هر بار درمان مورد هدف قرار می‌دهد. لیزر موهای زائد به طور کلی اثربخشی بیشتری نسبت به الکترولیز دارد. مطالعات نشان داده‌اند که لیزر می‌تواند موهای زائد را به طور دائمی از بین ببرد، در حالی که الکترولیز ممکن است نیاز به جلسات درمانی بیشتری داشته باشد. به طور متوسط، لیزر موهای زائد به 4 تا 8 جلسه نیاز دارد، در حالی که الکترولیز ممکن است به 30 جلسه یا بیشتر نیاز داشته باشد.

لیزر با هدف قرار دادن فولیکول‌های مو، آن‌ها را به طور دائمی از بین می‌برد. اما الکترولیز موها را به طور موقت از بین می‌برد و ممکن است نیاز به جلسات شارژ بیشتری در طول زندگی داشته باشید. همچنین جلسات لیزر معمولا سریع‌تر از جلسات الکترولیز سپری می‌شوند و لیزر معمولا درد کمتری نسبت به الکترولیز دارد. جدول زیر تفاوت بین لیزر و الکترولیز را به صورت چکیده‌تر به شما نشان خواهد داد:

ویژگی‌ها لیزر موهای زائد الکترولیز
نحوه عملکرد از اشعه لیزر برای تخریب فولیکول مو استفاده می‌کند. از جریان الکتریکی برای تخریب فولیکول مو استفاده می‌کند.
سرعت سریع‌تر کندتر
تعداد جلسات 4 تا 8 جلسه 10 تا 20 جلسه
درد کمتر بیشتر
هزینه گران‌تر ارزان‌تر
مناسب برای افراد با پوست روشن و موهای تیره افراد با هر نوع رنگ پوست و مو
محدودیت‌ها برای موهای روشن و نازک و همچنین برای افراد با پوست تیره مناسب نیست. برای خانم‌های باردار یا شیرده مناسب نیست.
عوارض جانبی  قرمزی، تورم و تحریک پوست زخم، لک و هایپرپیگمانتاسیون

 

آیا الکترولیز خطر یا عوارضی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم؛ الکترولیز یک روش بسیار ایمن برای از بین بردن موهای زائد است. با این حال، اگر الکترولیز توسط یک فرد حرفه‌ای و با استفاده از وسایل استریل انجام نشود، ممکن است خطرات بسیار کمی از جمله عفونت ناشی از سوزن‌های غیر استریل و یا زخم‌ها را به وجود بیاورد. اما با انتخاب یک متخصص معتبر و استفاده از تجهیزات مناسب، این خطرات به حداقل می‌رسد.

ممکن است پس از انجام الکترولیز، پوست کمی قرمزی یا تحریک داشته باشد. در برخی موارد، افراد با پوست تیره‌تر نیز ممکن است با لکه‌های تیره موقتی مواجه شوند که با گذشت زمان به طور خودکار محو می‌شوند. همچنین به دلیل نیاز به دقت و ظرافت، الکترولیز ممکن است کمی زمان‌ بر باشد. جلسات درمانی به طور معمول کوتاه هستند، اما تعداد جلسات مورد نیاز برای حذف کامل موها در هر ناحیه، به تعداد و ضخامت موها بستگی دارد.

عوارض الکترولیز

 

چگونه می‌توانم یک الکترولوژیست خوب انتخاب کنم؟

الکترولوژیست‌ها افرادی هستند که برای انجام حرفه‌ای الکترولیز تحت آموزش قرار گرفته‌اند. برای انتخاب بهترین الکترولوژیست‌، ابتدا باید تحقیقات مفصلی را انجام بدهید. چراکه تصمیم اشتباه می‌تواند به معنای صرف جلسات و هزینه اضافی باشد. توجه به نکاتی که در ادامه خواهیم گفت؛ به شما کمک می‌کند تا آگاهانه تصمیم بگیرید.

برای شروع تحقیق؛ خوب است بدانید که در بسیاری از ایالت‌های امریکا برای انجام الکترولیز، مرکز مربوطه به مجوز نیاز دارد. اما برای کشور ما که مجوزی برای انجام الکترولیز تعریف نشده است، به دنبال مراکزی باشید که  درمانی محسوب می‌شوند و الکترولوژیست زیر نظر یک پزشک متخصص کار می‌کند. یکی از بهترین روش‌ها برای پیدا کردن الکترولوژیست‌ خوب نیز؛ پرسش از دوستان و خانواده است. اگر کسی را می‌شناسید که تحت الکترولیز قرار گرفته است، نتایج کار را از وی جویا شوید.

همچنین بسیاری از کلینیک‌های زیبایی مشاوره رایگان ارائه می‌دهند. پس؛ وقت مشاوره بگیرید و در طول مشاوره، مطمئن شوید که به تمام سوالات شما در مورد این روش پاسخ داده می‌شود. وقتی به جلسه مشاوره می‌روید، به اطراف خود نگاه کنید. آیا مکان انجام کار تمیز به نظر می‌رسد؟ آیا از دستکش یا پروب یکبار مصرف استفاده می‌کنند؟ آیا الکترولوژیست‌ از نظر شما حرفه‌ای به نظر می‌رسد؟ در نهایت فراموش نکنید که مراقب باشید تا اوپراتور از الکترولیز سوزنی استفاده کند. زیرا برخی از مکان‌ها ممکن است الکترولیز را تبلیغ کنند اما در واقعیت از موچین‌های الکترونیکی استفاده کنند.

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!