یکی از سوالات مهم متقاضیان کاشت مو این است که چه زمانی می‌توانند به ورزش بدنسازی برگردند. در این مقاله، به این سوال پاسخ می‌دهیم و نکات مهم برای مصرف مکمل‌ها بعد از کاشت مو را به شما آموزش می‌دهیم.

یکی از مسائل اساسی برای افرادی که به تازگی کاشت مو انجام داده‌اند، می‌تواند انجام فعالیت‌های ورزشی پس از عمل باشد. ما در این مقاله به طور خاص به بررسی زمان مناسب برای شروع بدنسازی بعد از کاشت مو می‌پردازیم.

معمولا توصیه می‌شود که حداقل تا چهار هفته پس از انجام کاشت مو، شروع به تمرینات سنگین بدنسازی نکنید. بعد از این مدت موهای کاشته شده به طور کامل تثبیت می‌شوند، احتمال وقوع آسیب به آن‌ها کاهش می‌یابد و در نتیجه مانعی برای انجام این ورزش وجود نخواهد داشت. فراموش نکنید که عمل به توصیه‌های بعد از کاشت مو، به بهبود نتایج کمک می‌کند. 

شروع بدنسازی بعد از کاشت مو

 

بهترین زمان شروع بدنسازی بعد از کاشت مو

بعد از عمل کاشت مو، مهم‌ترین چیزی که اهمیت دارد این است که از موهای خود به درستی مراقبت کرده و از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید. فرقی نمی‌کند که از کدام روش برای کاشت مو استفاده کرده‌اید، در هر صورت در هفته‌های اول امکان انجام ورزش سنگینی مانند بدنسازی برای شما وجود ندارد.

خوب است بدانید مدت زمانی که در روش SUT برای رشد کامل موهای خود به آن نیاز دارید، معمولا بین 4 تا 9 ماه است. در زمان‌های اولیه فولیکول‌های مو بسیار حساس هستند و باید در ماه یا ماه‌های ابتدایی از انجام ورزش بدنسازی دوری کنید. شما می‌توانید مدت زمان لازم برای رشد کامل موهای خود در سایر روش‌ها و همچنین زمان مناسب برای شروع بدنسازی را از پزشکان کاشت مو در شیراز بپرسید.

 

کال تو اکشن

 

همان طور که گفتیم، در این دوره اولیه فولیکل موها حساس‌تر هستند و ورزش‌های سنگین علاوه بر فشار به سر، باعث تعریق شدید سر می‌شوند که ممکن است به فولیکول موها آسیب برساند. لازم به ذکر است که ورزش بدنسازی ممکن است با افزایش فشار خون، به وقوع التهاب و خونریزی در ناحیه درمان نیز منجر شود. به ویژه اگر روش کاشت مویی که انتخاب کرده‌اید نیاز به بخیه زدن داشته باشد، انجام تمرینات ورزشی سنگین باعث آسیب رساندن به زخم و بخیه‌ها می‌شود.

بنابراین انجام ورزش‌های سنگینی مانند بدنسازی در این مدت اصلا توصیه نمی‌شود. اما بعد از گذشت این دوره زمانی، می‌توانید بدون استرس و نگرانی، ورزش خود را ادامه دهید.

آسیب بدنسازی بعد از کاشت مو

اگر شما بین 30 تا 45 روز از انجام بدنسازی پرهیز کنید، پس از حدود دو ماه می‌توانید موهای پر پشت و جذابی داشته باشید و همچنین به تراکم مناسبی برای موهای خود دست پیدا کنید. در خصوص زمان مناسب برای شروع بدنسازی بعد از کاشت مو، نظرات مختلفی از طرف پزشکان مطرح شده است. با این حال، به طور کلی متخصصان کاشت مو شیراز توصیه می‌کنند که تا حدود 4 هفته پس از انجام کاشت مو از انجام هر گونه فعالیت سنگین مانند بدنسازی خودداری کنید.

در این دوره می‌توانید به جای انجام بدنسازی، پیاده‌ روی را انتخاب کنید. اما بهتر است توصیه‌های پزشک خود را، به ویژه اگر یک بدنساز حرفه‌ای هستید و تمرینات پیچیده و خسته‌ کننده‌ انجام می‌دهید، در نظر بگیرید. چرا که این اقدامات ممکن است بر فولیکول‌های مو تازه کاشته شده تاثیر منفی بگذارند. در این صورت، بهتر است که با فاصله زمانی بیشتری پس از کاشت مو (تقریبا دو ماه) به تمرینات ورزشی بازگردید.

اگر در حین تمرینات علائمی نظیر خارش، درد، سوزش و تورم در ناحیه درمان را تجربه کردید، توصیه می‌شود که ورزش خود را متوقف کرده و از پزشک معالج درخواست معاینه حضوری داشته باشید.

 

مصرف مکمل بدنسازی بعد از کاشت مو

برای ارزیابی تاثیر مصرف مکمل‌های بدنسازی پس از کاشت مو، مهم است که به تاثیرات آن‌ها بر روی سلامت و رشد فولیکول‌های مو توجه کنید. چرا که سلامت و رشد موی شما از فولیکول‌های مو سرچشمه می‌گیرند. بدون فولیکول‌های سالم، داشتن موی سالم امکان‌ پذیر نمی‌باشد. برای حفظ سلامت فولیکول‌های مو، به ویژه پس از عمل کاشت مو، نکاتی از جمله تغذیه مناسب بسیار حیاتی هستند.

درباره مصرف مکمل‌های بدنسازی پس از کاشت مو، دیدگاه‌های مختلفی از جانب متخصصان پوست، مو و زیبایی وجود دارد. به علت ترکیبات متفاوت و حتی حضور مقادیر کوچکی از استروئید در بسیاری از مکمل‌ها، توصیه می‌شود که در مورد مصرف مکمل‌های خود به ویژه پس از عمل کاشت مو، با پزشک مشورت کنید. با این حال، اکثر متخصصان توصیه می‌کنند که مصرف مکمل‌های بدنسازی حداقل یک ماه تا 45 روز پس از کاشت مو شروع شود.

مکمل بدنسازی بعد از کاشت مو

 

آیا مصرف مکمل بدنسازی باعث ریزش موهای کاشته شده می‌شود؟

با توجه به مقاله منتشر شده در وب‌ سایت vjclinics، مصرف مکمل‌ها به طور مشخص با احتمال ریزش مو مرتبط هستند. به علت داشتن عناصری مانند کراتین و مکمل‌های هورمون رشد، مکمل‌های بدنسازی ممکن است سبب افزایش تستوسترون در بدن مردان شوند. افزایش تستوسترون، به عنوان عاملی که به تقویت عضلات منجر می‌شود، ممکن است منجر به افزایش هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) نیز شود. هورمون DHT در صورت افزایش بیش از حد، بر فولیکول‌ها اثر منفی می‌گذارد و به ریزش مو منجر می‌شود.

 

کال تو اکشن

 

تا جایی که می‌دانیم، همه‌ی مکمل‌های پروتئینی به تنهایی منجر به ریزش مو نمی‌شوند. در واقعیت، پروتئین برای تنظیم ترشح هورمون‌ها بسیار حیاتی است. با این حال، برخی از مواد موجود در برخی از نوع خاصی از مکمل‌های پروتئینی ممکن است باعث ریزش مو شوند. این نوع مکمل‌های پروتئینی عمدتا غیر ارگانیک هستند و حاوی هورمون رشد یا اسیدهای آمینه شاخه‌ای هستند. لازم به ذکر است که شیک‌های پروتئین وی و شیک‌های پروتئینی که از هورمون رشد در ترکیبات آن‌ها استفاده نشده است، هم به رویش مو و هم به بدنسازی کمک می‌کنند.

به طور کلی، مطالعات دقیقی وجود ندارد که نشان دهد مصرف مکمل‌ها بعد از کاشت مو منجر به ریزش مو می‌شوند یا نه.

تاثیر مکمل بدنسازی بر موهای کاشته شده

 

مصرف استروئید، تستوسترون و کراتین بعد از کاشت مو

کراتین و استروئید، دو نوع ماده شیمیایی هستند که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شوند. کراتین عمدتا برای تامین انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حالی که استروئیدها برای کاهش التهاب، درد، تورم و همچنین ترمیم بافت‌ها تولید می‌شوند. از نظر ساختاری و کاربردی، کراتین و استروئیدها متفاوت هستند.

بر اساس مقاله‌ی منتشر شده توسط دکتر اکرم سیواس در وب‌ سایت civashairtransplant، هر دو کراتین و استروئیدهای آنابولیک ممکن است بر روی سطح هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) تاثیر بگذارند، که در ریزش موی مردانی که به تسلیط موی طاسی (آلوپشیا) مستعد هستند، نقش مهمی دارد.

به عبارت دیگر، هورمون DHT با پیوستن به گیرنده‌های هورمونی خاص در فولیکول‌های مو، در چرخه‌های رشد مو و کاهش ضخامت آن‌ها تاثیر می‌گذارد. این هورمون به صورت مستقیم با آلوپسی آندروژنتیک در مردان و زنان مرتبط است و افزایش سطح این هورمون منجر به ریزش مو می‌شود. بر اساس مطالعه دیگری که در "Clin J Sport Med" منتشر شده است، مصرف کراتین ممکن است منجر به افزایش سطح هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) در بدن شود.

این مطالعه با مشکلاتی مواجه می‌باشد که باعث ایجاد ابهاماتی در خصوص تاثیر ریزش مو از طریق مصرف کراتین شده است. با توجه به دیدگاه متخصصان، مصرف کراتین پس از عمل کاشت مو در صورت عدم حضور استروئید در مکمل‌های بدنسازی مشکلی ایجاد نمی‌کند. اگرچه تجاربی مبنی بر توقف ریزش مو با قطع مصرف مکمل‌های کراتینی وجود دارد، اما نیاز به تحقیقات بیشتری در خصوص تأثیر کراتین بر سطح هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) وجود دارد.

 

کال تو اکشن

 

با توجه به نکات گفته شده، ما نیاز به انجام بررسی‌های دقیق‌تری برای ارزیابی اثر افزایش DHT ناشی از مصرف مکمل کراتین بر تسریع ریزش مو داریم. بر اساس نظر متخصصان کلینیک زیبایی شیراز، تنها مکمل‌های بدنسازی که ممکن است ریزش مو را تسریع کنند، استروئیدهای آنابولیک هستند. با آغاز تمرینات سنگین بدنسازی، تستوسترون در مدت حدود یک ساعت به اوج خود می‌رسد و ممکن است به فولیکول‌های مو آسیب برساند.

همچنین، واکنش بدن به این هورمون ممکن است منجر به تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون شود که برای فولیکول‌های مو ضررآور است و باعث ریزش مو می‌شود.

با این حال، این مسئله بیشتر به سابقه ژنتیکی افراد نیز بستگی دارد. اگر سابقه ریزش موی ژنتیکی دارید، در مورد مصرف تستوسترون باید محتاط باشید، زیرا مصرف این هورمون ممکن است مقدار طبیعی آن در بدن را افزایش دهد و در افراد مستعد به ریزش موی ژنتیکی، باعث ریزش زودرس شود. در واقع، ریزش مویی که قرار است در دوران میانسالی رخ دهد، به طور غیر منتظره در سنین جوانی اتفاق می‌افتد.

استروئید تستوسترون و کراتین بعد از کاشت مو

 

بد نیست که در پایان اشاره کنیم عموما پس از کاشت مو، شروع ورزش از ماه دوم به شیوه‌ای که شامل فعالیت‌های سبک مانند پیاده‌ روی و یوگا باشد توصیه می‌شود. در ماه اول، از انجام ورزش‌های سنگین مثل دویدن و بدنسازی که منجر به تعریق فراوان می‌شود، خودداری کنید. البته ما در مقاله زمان مناسب برای شروع ورزش بعد از کاشت مو به طور مفصل شرایط و زمان مناسب برای شروع ورزش را توضیح داده‌ایم.

فراموش نکنید که مصرف مکمل‌های بدنسازی، به ویژه مکمل‌هایی که دارای ترکیبات کراتینی و استروئیدی هستند، بلافاصله پس از کاشت مو توصیه نمی‌شود،، زیرا این ترکیبات بر سطوح هورمون DHT که عامل مهمی در ریزش مو است، تاثیر منفی دارند.

همچنین تحقیقاتی در زمینه تاثیر مکمل‌های بدنسازی بر کاشت مو انجام نشده است. بنابراین، بهتر است مصرف مکمل‌های بدنسازی پس از کاشت مو با تاخیر و با مشورت پزشک انجام شود. با توجه به تفاوت‌های ژنتیکی افراد و ترکیبات مکمل‌ها، توصیه و نوع مکمل مورد نظر از جانب متخصص بسیار مهم است.

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!