کاشت مو معمولا عوارض کمی دارد، اما برخی از عوارض احتمالی نیز وجود دارد که باید در مورد آن‌ها بدانید. در این مقاله، به بررسی عوارض کاشت مو و راه‌های پیشگیری از آن‌ها می‌پردازیم.

کاشت مو یک روش نسبتا ایمن است، اما مانند هر عمل جراحی دیگری، عوارضی نیز دارد. عوارض کوتاه‌ مدت کاشت مو معمولا خفیف و موقتی هستند و طی چند هفته یا چند ماه از بین می‌روند. از جمله شایع‌ترین عوارض کوتاه‌ مدت کاشت مو می‌توان به درد، تورم، خونریزی و عفونت اشاره کرد. عوارض بلند مدت کاشت مو، نادرتر از عوارض کوتاه‌ مدت هستند. شایع‌ترین عوارض بلند مدت کاشت مو عبارتند از عدم رشد مو در ناحیه کاشت و رشد موهای نامنظم.

برای کاهش عوارض کاشت مو، مهم است که فرد از یک جراح متخصص و با تجربه کمک بگیرد. همچنین، رعایت مراقبت‌های بعد از عمل نیز نقش مهمی در کاهش عوارض کاشت مو دارد.

 

به صورت کلی کاشت مو چه عوارضی دارد؟

علل ریزش مو بسیار متنوع است و می‌تواند به دلایل ژنتیکی، هورمونی و محیطی ایجاد شود. به عنوان مثال طاسی و آلوپسی دو بیماری شایع هستند که می‌توانند باعث ریزش مو شوند. طاسی معمولا در مردان رخ می‌دهد و به دلیل عوامل ژنتیکی است. آلوپسی نیز یک بیماری خود ایمن است که به فولیکول‌های مو آسیب می‌رساند و می‌تواند در هر سنی و در هر دو جنس ایجاد شود.

کاشت مو یک روش جراحی زیبایی است که برای جبران ریزش مو و طاسی انجام می‌شود. این روش طی سال‌ها به مردان و زنان کمک کرده است تا ظاهر جدیدی به دست آورند. کاشت مو در مقایسه با سایر روش‌های جراحی زیبایی، عوارض کمتری دارد، اما در صورت عدم توجه کافی می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند. در ادامه 24 مورد از عوارض کاشت مو را بررسی خواهیم کرد.

 

کال تو اکشن

 

1- درد یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو

درد، در اکثر موارد پس از جراحی کاشت مو به وجود می‌آید. این درد به خصوص در روش FUT بیشتر مشاهده می‌شود. در روش FUT، از روش برداشت نواری برای جمع‌آوری فولیکول‌های مو استفاده می‌شود. همچنین در این روش افزایش احتمال آسیب به اعصاب محیطی نیز وجود دارد و به همین دلیل درد پس از عمل در این روش بیشتر از سایر روش‌ها می‌باشد.

در روش FUE، حدود ۳۰۰۰ واحد مو در مدت زمان ۶ تا ۸ ساعت برداشته و سپس پیوند داده می‌شوند. در این روش، احتمال درد عضلانی که ممکن است ناشی از طولانی شدن فرآیند کاشت مو باشد، وجود دارد. برای کاهش این نوع درد، نیاز به استراحت‌های کوچکی در طول جراحی دارید. همچنین پزشک می‌تواند از مسکن‌ها برای کاهش درد استفاده نماید. برای کاهش عوارض پس از جراحی کاشت مو، پزشکان معمولا داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی تجویز می‌کنند.

درد

 

2- ادم یا تورم، شایع ترین عارضه کاشت مو

پوست‌های پس از عمل کاشت مو اغلب با ادم (تورم) مواجه می‌شود که این مشکل به عنوان شایع‌ترین عوارض پس از جراحی معروف است. نرخ بروز ادم بعد از عمل کاشت مو معمولا میانگین ۴۰ تا ۵۰٪ می‌باشد و به دلیل مواردی مانند بی‌ هوشی و تروما در طول عمل ایجاد می‌شود. تورم عمدتا در حدود ۳ تا ۵ روز پس از جراحی نمایان می‌شود.

در بعضی موارد نیز ممکن است مایع ادماتوز به اطراف چشمان جابجا شود و منجر به خونریزی دور چشم گردد. در مواقعی دیگر، ادم به اندازه‌ای ممکن است شدید باشد که بیمار توانایی باز کردن چشمان خود را نداشته باشد. برای پیشگیری و کاهش ادم پس از جراحی، بیماران می‌توانند بعد از عمل دراز بکشند یا بخوابند. همچنین از تکنیک‌هایی مانند ماساژ، کمپرس سرد، مصرف استروئیدهای سیستمیک و همچنین داروهای ضد‌ التهابی غیراستروئیدی استفاده کنند تا تورم را به حداقل برسانند.

ادم یا تورم

 

3- خونریزی یکی دیگر از عوارض کاشت مو

پوست سر دارای عروق خونی فراوان است. در موارد نادر، خونریزی ممکن است پس از ترک کلینیک رخ بدهد. در چنین مواردی ایجاد فشار به مدت ۱۵ دقیقه بر روی سر، با استفاده از گاز تمیز برای کاهش خونریزی بسیار موثر است.

قبل از عمل، باید بررسی شود که آیا بیمار اختلال خونریزی دارد و یا از داروهایی مانند آسپرین، داروهای ضد‌ التهابی غیراستروئیدی، ویتامین E، الکل، استروئیدهای آنابولیک یا عوامل ضد‌ انعقاد استفاده می‌کند یا خیر. استفاده از ماینوکسیدیل موضعی و کشیدن سیگار باید حداقل ۲ هفته قبل از جراحی قطع گردد. فراموش نکنید که خونریزی در محل گیرنده در حین عمل معمولی است و معمولا با تزریق محلول‌های متورم‌ کننده حاوی اپی‌ نفرین به حداقل می‌رسد.

خونریزی

 

4- عدم تقارن در کاشت مو

علامت‌ گذاری و طراحی دقیق ناحیه گیرنده اهمیت بالایی در کاشت مو دارد زیرا به کاهش خطر عدم تقارن کمک می‌کند. عوامل اصلی که منجر به عدم تقارن در کاشت مو می‌شوند، شامل طراحی نادرست خطوط موی جلویی، اختلاف ناشی از تفاوت چگالی موی منطقه راست و چپ و تغییر شکل سر نسبت به شکل ابتدایی می‌باشند. پزشکان همیشه باید پیش از انجام کاشت مو، طراحی‌های خود را با دقت در آینه بررسی کنند و تایید بیمار را دریافت نمایند.

عدم تقارن

 

5- فولیکولیت از عوارض کاشت مو

فولیکولیت یک اصطلاح است که برای توصیف التهاب فولیکول مو به علت عفونت، آسیب جسمی یا تماس با مواد شیمیایی استفاده می‌شود. شیوع فولیکولیت بعد از عمل کاشت مو معمولا در محدوده ۱.۱ تا ۲۰٪ متغیر است و شدت آن ممکن است از التهاب خفیف و سطحی تا اریتم خفیف و جوش‌های پراکنده تغییر کند.

این نوع التهاب می‌تواند در منطقه گیرنده یا منطقه اهدا کننده اتفاق بیافتد. درمان فولیکولیت بستگی به علت آن دارد. اگر فولیکولیت خفیف پس از ۲ تا ۳ ماه بعد از عمل ظاهر شود، ممکن است رشد مو علت اصلی آن باشد. در این موارد، درمان اولیه شامل کمپرس گرم به مدت ۱۵ دقیقه، سه بار در روز و استفاده از یک پماد آنتی‌ بیوتیک موضعی مانند موپیروسین می‌شود.

فولیکولیت

 

6- پوسته پوسته شدن از معایب کاشت مو

پوسته‌ پوسته‌ شدن روی سطح اپیدرم عموما در ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از عمل کاشت مو رخ می‌دهد. این پوسته‌ پوسته‌ شدن معمولا بین ۷ تا ۱۰ روز مستمر خواهد بود و تاثیری بر روی تعادل پیوند یا فرآیند بهبود دادن ایجاد نمی‌کند، مگر آنکه به طور مداوم برقرار بماند. شما می‌توانید پس از گذشتن ۴۸ ساعت از عمل، با یک فرآیند شستشو اولیه این پوسته‌ها را تمیز کنید.

همچنین، استفاده از یک مرطوب‌ کننده تقریبا ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از شستشو می‌تواند مفید باشد. اگر پس از گذشتن ۹ تا ۱۰ روز از عمل، پوسته‌ها همچنان وجود داشته باشند، بهتر است از کمپرس مرطوب یا بخار برای تسریع در از بین بردن آن‌ها استفاده کنید.

پوسته پوسته شدن

 

7- جای زخم قابل مشاهده

یکی از عوارض کاشت مو که در این قسمت باید به آن اشاره کنیم، جای زخم است. تنها تعداد محدودی از موارد کاشت مو وجود دارد که افراد در آن‌ها به ایجاد اسکار حساسیت دارند. جای زخم، به‌ ویژه در مواردی که بیماران روش کاشت موی نواری را انتخاب کرده‌اند، شایع است. با اعمال درمان مناسب توسط پزشکان کاشت مو شیراز، این عارضه به راحتی درمان می‌شود.

جای زخم قابل مشاهده

 

8- جابجایی پیوند

جابجایی گرافت (یا بانک مو) به طور عمومی در سه روز اولیه پس از عمل کاشت مو اتفاق می‌افتد. عامل اصلی این جابجایی، ضربه مستقیم به پیوند موی کاشته شده است. پیوندها در محیط بیرونی برای مدت زمان طولانی زنده نمی‌مانند. به هنگام وقوع تروما یا عوامل مشابه، باید جابجایی گرافت مو، به سرعت انجام شود.

بیماران می‌توانند گرافت مو را به مدت معدودی در محلول‌هایی مانند لنز، سالین یا مایع شور نگهداری کنند تا از خشک شدن پیوندها جلوگیری نمایند.

جابجایی پیوند

 

9- سکسکه از عوارض کاشت مو

سکسکه بعد از کاشت مو به عنوان انقباضات غیر ارادی دیافراگم تعریف می‌شود. دیافراگم عضله‌ای است که بین قفسه سینه و شکم قرار دارد و نقش مهمی در تنفس ایفا می‌کند. علت سکسکه بعد از کاشت مو به طور دقیق مشخص نیست، اما برخی از عوامل ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشند، از جمله:

  • تحریک دیافراگم توسط گازهای بیهوشی
  • استرس و اضطراب
  • مصرف برخی داروها، مانند داروهای ضد درد

سکسکه بعد از کاشت مو معمولا خفیف است و طی چند روز بدون نیاز به درمان از بین می‌رود. با این حال، در برخی موارد، سکسکه می‌تواند شدید باشد و نیاز به درمان داشته باشد. برای درمان سکسکه بعد از کاشت مو، پزشک ممکن است فشار دادن عصب دیافراگم یا مصرف داروهای ضد سکسکه را توصیه کند.

  سکسکه

 

10- ریزش موی افلوویوم

ریزش موی شوک بعد از کاشت مو به ریزش موی غیر پیوندی در ناحیه گیرنده گفته می‌شود. این ریزش مو معمولا پس از ۳ تا ۴ هفته پس از کاشت مو رخ می‌دهد و طی چند ماه بدون نیاز به درمان از بین می‌رود. برخی از عوامل از جمله آدرنالین، ادم بیش‌ از‌ حد و  ضربه عروقی ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشند.

این عارضه معمولا خفیف است و به ندرت باعث ریزش کامل موهای ناحیه گیرنده می‌شود. با این حال، در برخی موارد، ریزش موی شوک می‌تواند شدید باشد و باعث نگرانی بیمار شود. برای کمک به کاهش ریزش موی شوک بعد از کاشت مو، می‌توان از محلول ماینوکسیدیل و کلاه ایمنی فشاری استفاده کرد.

ریزش موی افلوویوم

 

11- افلوویوم مو اهدا کننده

افلوویوم مو یک پدیده نسبتا رایج در ناحیه گیرنده است، که به ویژه در زنان، دیده می‌شود. عوارض کاشت مو معمولا در عرض ۶ هفته پس از جراحی به شکل ریزش موی موقت در اطراف حاشیه‌های تحتانی و فوقانی زخم‌های خطی ظاهر می‌شوند. همچنین، افلوویوم مو می‌تواند به شکل ریزش مو در کاشت مو به روش FUE مشاهده شود. احتمالا این عارضه ناشی از قطع جریان خون است. به بیماران باید تضمین داده شود که این مشکل به طور خود به‌ خود در مدت ۳ تا ۴ ماه بهبود خواهد یافت، اما مصرف ماینوکسیدیل می‌تواند فرآیند رشد مو را تسریع کند.

ریزش موهای معمولی نیز حدود ۴ تا ۶ هفته پس از عمل در هر دو ناحیه گیرنده و اهداکننده قابل مشاهده است و به طور عمومی در مدت ۳ تا ۴ ماه پس از عمل به طور خود به‌ خودی ترمیم می‌شود.

افلوویوم مو اهدا کننده

 

12- خارش از عوارض کاشت مو

گاهی اوقات، احساس خارش پس از جراحی کاشت مو در هر دو ناحیه اهدا کننده و گیرنده رخ می‌دهد. این مسئله ممکن است به علت فرآیند بهبود زخم باشد. همچنین، استفاده از ماینوکسیدیل پس از جراحی کاشت مو ممکن است دلیل دیگری برای این احساس خارش باشد. تاثیرات ماینوکسیدیل بر پوست سر به نسبت تعداد دفعات و غلظت استفاده متغیر است. به برخی از بیماران توصیه می‌شود که برای درمان این مشکل، از استروئیدها یا آنتی‌ هیستامین‌های موضعی استفاده کنند.

خارش

 

13- بی حسی پوست سر بعد از کاشت مو

تجربه بی حسی پوست سر در ناحیه اهدا کننده و گیرنده به صورت موقت اتفاق می‌افتد. این نداشتن حس ناشی از قطع شدن اعصاب به وسیله پانچ است. بیشتر بیماران این موضوع را تشخیص می‌دهند، اما به ندرت از آن شکایت می‌کنند. این مشکل معمولا در یک دوره ۶ تا ۱۲ ماهه پس از اتمام عمل بهبود می‌یابد.

بی حسی پوست سر

 

14- اسکار یا کلوئید هیپرتروفیک

اسکار کلوئیدی و هیپرتروفیک به ندرت در عوارض جراحی کاشت مو مشاهده می‌شوند. گزارش‌ها نشان می‌دهند که بروز این نوع عوارض تنها در ۰.۱٪ از موارد کاشت مو اتفاق افتاده است. این نتایج نشان‌ دهنده واکنش نامعمول پوست به آسیب‌های جراحی و تجمع زیاد کلاژن می‌باشد. اسکار کلوئیدی معمولا ماه‌ها یا سال‌ها پس از عمل ایجاد می‌شود و به طور مداوم ادامه دارد.

افرادی که سابقه اسکار کلوئیدی دارند، نمی‌توانند برای جراحی کاشت مو مناسب باشند. همچنین افرادی که به دلیل عوامل قومیتی و سنی در معرض خطر ایجاد اسکار کلوئیدی هستند یا سابقه شخصی اسکار هیپرتروفیک دارند، باید قبل از عمل، به احتمال ایجاد اسکار غیر معمول آگاه باشند.

اسکار یا کلوئید هیپرتروفیک

 

15- فیستول شریانی وریدی

فیستول شریانی وریدی یکی از عوارض نادر در جراحی کاشت مو با استفاده از پانچ بزرگ است و نخستین بار در دهه ۱۹۷۰ در ناحیه تمپورال گزارش شد. برخی از بیماران ممکن است علائمی از جمله یک توده زیر پوستی با نبض، هیجان، درد یا سردرد را تجربه کنند. برای تشخیص دقیق این موضوع و ارزیابی آن، معمولا نیاز به آنژیوگرافی داریم.

تحقیقات بالینی نشان می‌دهند که فیستول شریانی وریدی در عرض ۶ ماه ترمیم می‌شود. اگر جراح نگران پارگی عروق یا اثرات ظاهری باشد، ممکن است از روش‌های بسته‌ سازی رگ‌های سطحی استفاده کند.

فیستول شریانی وریدی

 

16- عفونت بعد از عمل کاشت مو

آلودگی پوست سر به ندرت اتفاق می‌افتد. عفونت‌های جدی در کمتر از ۱٪ از موارد روی می‌دهد و معمولا به عواملی نظیر بهداشت نامناسب، انباشت غیرمعمول پوسته‌ پوسته یا تاریخچه پزشکی مشکوك مرتبط هستند. برای جلوگیری و مدیریت عفونت پوستی پس از جراحی کاشت مو، تدابیر متعددی وجود دارد، از جمله:

  • فضاهای تمیز و ضدعفونی‌ شده
  • استفاده از مواد تمیز
  • استفاده از تجهیزات یکبار مصرف
  • تجویز آنتی‌ بیوتیک

عفونت

 

17- ظاهر سنگفرشی

ظاهر سنگفرش به حالتی گفته می‌شود که در آن موها به صورت ردیف‌های منظم و نزدیک به هم رشد می‌کنند. این حالت شبیه به سنگفرش است. ظاهر سنگفرشی معمولا به دلیل کاشت واحدهای فولیکولی در سوراخ یا شکاف‌هایی که خیلی کوچک هستند و در عمق نامناسب ایجاد می‌شوند، رخ می‌دهد.

برای جلوگیری از ایجاد ظاهر سنگفرش در کاشت مو، مهم است که از یک جراح متخصص و با تجربه کمک بگیرید. این جراح باید بتواند واحدهای فولیکولی را در سوراخ یا شکاف‌هایی با اندازه مناسب و در عمق مناسب کاشت کند. در غیر این صورت، مجبور به کاشت موی مجدد خواهید شد.

ظاهر سنگفرشی

 

18- غش کردن

بعضی اوقات، بیماران ممکن است در طول عمل جراحی احساس ضعف کنند. اما این مشکل با اقدامات ساده‌ای مثل تخت کردن صندلی یا قرار دادن بیمار در وضعیت مناسب قابل مدیریت است.

غش کردن

 

19- تغییر رنگدانه پوست از عوارض کاشت مو

تغییرات رنگ پوست ممکن است بعد از جراحی کاشت مو دیده شوند. این مشکل بیشتر در اسکارهای ناشی از روش FUE مشاهده می‌شود. کیفیت کار، استفاده از پانچ‌های تیز و جلوگیری از انتخاب اغراق‌ آمیز گرافت‌ها می‌تواند از بروز هیپرپیگمانتاسیون در اسکارها جلوگیری کند.

بهتر است ناحیه کاشت مو حداقل تا یک ماه پس از جراحی از تابش مستقیم نور خورشید محافظت شود. برای پیشگیری از این مشکلات پس از عمل کاشت مو، استفاده از کلاه (برای مردان) یا روسری (برای بانوان) نیز توصیه می‌شود.

 تغییر رنگدانه پوست

 

20- نکروز بعد از عمل کاشت مو

نکروز پدیده‌ای نادر است اما به صورت جدی به ناحیه گیرنده کاشت مو آسیب می‌زند. این عارضه زمانی ایجاد می‌شود که تعداد زیادی گرافت گیرنده برای کاشت مو به کار گرفته شده باشند. وقتی گرافت‌ها بیش‌ از‌ حد کاشته شوند، عروق پوست سر به‌ دلیل فشردگی زیاد، آسیب می‌بینند. عوامل زیر ممکن است احتمال نکروز پوست را افزایش دهند:

  • فاکتورهای مرتبط با بیمار: سابقه سیگار کشیدن، آسیب‌های پوستی آتروفیک، دیابت شیرین، اسکار در ناحیه گیرنده یا سوابق جراحی پوست سر.
  • عوامل فنی: بسته‌ بندی فشرده، دهانه‌های بزرگ، استفاده از محلول‌های بی‌ حس‌ کننده یا متورم‌ کننده با غلظت بالا و برش‌های عمیق در ناحیه گیرنده.

برای درمان این عارضه کاشت مو، استفاده از پماد موپیروسین ۲ بار در روز توصیه می‌شود. در برخی از موارد جهت ترمیم بافت نکروزی وسیع، انبساط پوست سر نیز ممکن است مورد نیاز باشد.

نکروز

 

21- کیست های زیر پوستی

برآمدگی‌هایی که به اندازه جوش ایجاد می‌شوند، کیست‌ نامیده می‌شوند و به‌ طور نادر بدخیم می‌باشند. کیست‌ها یکی از عوارض جانبی جراحی کاشت مو محسوب می‌شوند و اگر فرد به علت فشار‌ دادن به فولیکول‌های مو به عمق لایه‌های پوست سر آسیب دیده باشد، ممکن است کیست‌ها ایجاد شوند.

کیست‌ها قابل درمان هستند، اما برای اقدامات درمانی بهتر، توصیه می‌شود که فرد مشاوره پزشکی دریافت کند.

کیست های زیر پوستی

 

22- تنک شدن مو

نازک‌ شدن و کاهش ضخامت مو یکی از عوارض نسبتا معمول کاشت مو است که ممکن است بلافاصله پس از یک عمل جراحی موفقیت‌ آمیز اتفاق بیافتد.

تنک شدن مو

 

23- شوک آنافیلاکسی

داروهایی مانند آنتی‌ بیوتیک‌ها، داروهای ضد‌التهابی بدون استروئید، پوویدون ید و مواد مسدود کننده عصبی عضلانی، ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شوند. واکنش‌های آلرژیک به بی‌ حس‌ کننده‌های موضعی، بسیار نادر هستند. در مواجهه با ورم زود هنگام، آنتی‌ هیستامین‌ها به عنوان گزینه‌ای انتخابی در صورت وقوع کهیر مناسب هستند. استفاده از استروئیدهای ضد‌التهابی نیز به تسکین سریع‌تر علائم کمک می‌کنند.

شوک آنافیلاکسی

 

24- آسیب به ناحیه اهدا کننده در اثر برداشت بیش از حد گرافت ها

در صورتی که پزشک تعداد زیادی از فولیکول‌های مو را از بانک مو بردارد، ممکن است به صورت دائمی موها آسیب ببیند و باعث کم‌ پشتی و ریزش موها شوند. به‌ منظور پیشگیری از این عوارض ناخواسته، توصیه می‌شود هیچگاه بیش از یک چهارم فولیکول‌های موی موجود در بانک مو را برداشت نفرمایید.

همچنین، برای پیشگیری از احتمال وقوع عوارض و درمان سریع‌تر آن‌ها، مشورت با یک پزشک متخصص پوست و مو، راه حل مناسبی خواهد بود.

 آسیب به ناحیه اهدا کننده

 

عوارض کاشت مو به روش FUT چیست؟

در این قسمت از مقاله، ما قصد داریم که به بررسی احتمالات وقوع عوارض مرتبط با کاشت مو به روش‌های مختلف بپردازیم. با ما همراه باشید تا این مسائل را بررسی کنیم.

با توجه به اطلاعات منتشر شده توسط مرجع علمی NCBI ، عوارض کاشت مو به روش FUT شامل موارد زیر می‌شوند:

  • خونریزی
  • فولیکولیت
  • آسیب یا عفونت
  • شکستگی یا نکروز زخم
  • بی‌ حسی پوست سر
  • درد مزمن یا درد پس از جراحی
  • اکستروژن بخیه
  • شکل‌ گیری اسکار کلوئید و هیپرتروفیک (سفتی و ضخامت اضافی پوست)
  • افزایش موها در نواحی اهدا کننده
  • رخ‌ دادن علائم سکسکه
  • فیستول شریانی وریدی

 

عوارض کاشت مو به شیوه FUE چیست؟

عوارض پس از کاشت مو با روش FUE ممکن است شامل موارد زیر شود:

  • تغییر در ظاهر ناحیه اهدا کننده
  • تغییر رنگ نقاط در محدوده زخم
  • افزایش موهای زیر پوست
  • پیوندهای مو به صورت کاملا مخفیانه
  • اسکار
  • تشکیل سلول‌های مویی کیستی
  • برداشت بیش از حد گرافت‌ها
  • بی‌ حسی و درد مداوم
  • خروج گرافت‌ها از ناحیه مقرر شده

 

عوارض کاشت مو به روش FIT چیست؟

عوارض کاشت مو اغلب متفاوت بوده و بسته به نوع روش ممکن است متغیر باشد. با توجه به این تفاوت‌ها، اغلب عوارض کاشت مو در روش FIT شامل:

  • تورم
  • کبودی
  • خارش
  • درد
  • خطر خونریزی
  • کاهش حس در پوست
  • احتمال از دست دادن مو

 

کال تو اکشن

 

عوارض کاشت مو به روش SUT چیست؟

یکی از تکنولوژی‌های مدرن و مؤثر برای کاشت مو، SUT نام دارد. در این روش، از ابزارهای پیشرفته و میکروموتو استفاده می‌شود که با هولدرهای دستی خاصی کاشت مو انجام می‌شود.

در کاشت مو به روش SUT، عوارض کمتری مشاهده می‌شود. این امر به دلیل سرعت بالا و تداخل کمتر با بافت پوستی اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال، در این روش اسکارهای پوستی باقی نمی‌ماند و احتمال آسیب به گرافت‌های مو توسط جراح نیز کاهش می‌یابد. بنابراین، نتایج کاشت مو به روش SUT طبیعی‌تر و بهتر خواهد بود.

در این روش، بی‌ هوشی اتفاق نمی‌افتد اما با وجود مزایای بسیاری که این روش دارد، برخی از عوارض ممکن است به وجود بیایند:

  1. ممکن است پیشانی فرد بعد از عمل جراحی واکنش‌هایی نظیر ورم را تجربه کند.
  2. بی‌ حسی موقتی در منطقه‌ای که کاشت مو انجام شده، ممکن است رخ بدهد که معمولا در عرض چند روز بر طرف می‌شود. اگر این وضعیت بهبود نیابد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. چراکه ممکن است نیاز به بررسی بیشتر داشته باشید.
  3. در برخی موارد، ممکن است رشد موهای کاشته شده ناهمگن باشد. همچنین، تأخیر در رشد موها ممکن است رخ بدهد.

 

عوارض ناحیه گیرنده چیست؟

ممکن است عوارض مربوط به ناحیه گیرنده پس از عمل کاشت مو شامل موارد زیر باشند:

  • تغییر در ظاهر موها به شکل نامعمول
  • ادم (تورم) در ناحیه گیرنده
  • نکروز (آسیب پوستی)
  • فولیکولیت (التهاب مو)
  • کیست (توده‌های مایع در پوست)

 

عوارض زود هنگام و عوارض دیر هنگام کاشت مو چیست؟

اثرات جانبی کاشت مو به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

 

دسته اول (عوارض زود هنگام):

  1. حس درد
  2. تجربه خارش
  3. بروز خونریزی
  4. احتمال ورم
  5. بی‌حسی
  6. عفونت

 

دسته دوم (عوارض دیر هنگام):

  1. ریزش مو
  2. فولیکولیت
  3. جای زخم

 

عوارض کاشت مو در زنان و مردان مشابه است؟

عوارض مرتبط با کاشت مو برای آقایان و خانم‌ها کاملا مشابه است و تفاوت جنسیتی در بروز عوارض وجود ندارد. همچنین در حین فرآیند کاشت مو، احتمال ظهور مشکلات و عوارض وجود دارد که برای تمامی افراد قابل مشاهده است. یکی از نکات اساسی در حداقل کردن این عوارض، مراجعه به پزشک معتبر است.

از آنجایی که آقایان اغلب بیشتر به کاشت مو نیاز دارند، بنابراین این عوارض ممکن است در آن‌ها بیشتر دیده شود.

عوارض کاشت مو در زنان و مردان

 

عوارض کاشت مو از ریش چیست؟

در برخی موارد ممکن است برای برداشت گرافت‌ها، از ریش استفاده کنند. در این حالت، امکان وقوع عوارض وجود دارد. لازم به ذکر است که نتیجه نهایی این عوارض به تجربه و توانایی اجرا کننده این فرآیند وابسته است. در صورتی که فرد اقدام به کاشت مو را با دقت و بهداشت کافی انجام ندهد، احتمال ابتلا به علائم عفونت وجود دارد. علائم عفونت ممکن است با خارش، درد، سوزش، ورم و تغییر رنگ پوست همراه شود.

 

روش‌ های پیشگیری از عوارض بعد از کاشت مو چیست؟

با رعایت مراقبت‌های بعد از عمل می‌توان از بروز عوارض احتمالی جلوگیری کرد. برخی از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از کاشت مو عبارتند از:

رانندگی: اگر در حین کاشت مو از بیهوشی عمومی یا موضعی استفاده شده است، ممکن است تا ۲۴ ساعت بعد از عمل نتوانید رانندگی کنید.

حالت خوابیدن: برای کاهش تورم، در ۷ روز اول پس از عمل با سر بالا بخوابید.

استفاده از کمپرس یخ: در صورت بروز تورم شدید، یخ را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درست بالای ابروهای خود قرار بدهید.

شستشوی مو: در ۴۸ ساعت اول پس از عمل، موهای خود را نشویید. در روز ۳ پس از عمل، می‌توانید موهای خود را به آرامی بشویید. تا روز ۵ پس از عمل، موهای خود را با شدت نشویید. همچنین، جریان آب را مستقیما روی پوست سر خود پخش نکنید. در عوض، از یک فنجان برای شستشوی سر خود استفاده کنید. اگر از خارش رنج می‌برید، می‌توانید به آرامی یک نرم‌ کننده را به پوست سر خودتان بزنید.

رنگ کردن موها: رنگ کردن موها می‌تواند به فولیکول‌های کاشته‌ شده آسیب برساند. بنابراین، بهتر است تا ۱ ماه بعد از کاشت مو، موهای خود را رنگ نکنید.

هیدراته بمانید: نوشیدن آب فراوان به بهبود سریع‌تر و کاهش تورم کمک می‌کند.

انتظار ریزش مو را داشته باشید: ریزش موی خفیف در ۲ تا ۴ هفته اول پس از کاشت مو طبیعی است. این ریزش مو به دلیل ریزش موهای طبیعی است که در ناحیه اهدا کننده برداشته شده‌اند.

روی شکم نخوابید: در هفته اول پس از کاشت مو، روی شکم نخوابید. این کار می‌تواند باعث ریزش موهای کاشته‌ شده شود.

انجام فعالیت‌های شدید: در هفته‌های اول پس از کاشت مو، از انجام فعالیت‌های شدید مانند ورزش‌های سنگین، بلند کردن اجسام سنگین و شنا خودداری کنید.

قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید: در هفته‌های اول پس از کاشت مو، از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی: در هفته‌های اول پس از کاشت مو، از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده نکنید.

دستورالعمل‌های پزشک: مهم است که به دستورالعمل‌های پزشک خود در مورد مراقبت بعد از کاشت مو عمل کنید.

روش‌ های پیشگیری از عوارض بعد از کاشت مو

 

آیا باید از کاشت مو به دلیل عوارض خودداری کنیم؟

کاشت مو، یک انتخاب محبوب و ایمن برای افرادی است که با مشکل کاهش مو مواجه هستند. برخی از عوامل ممکن است که شما را از انتخاب این روش باز دارند. پیشنهاد ما این است که در ابتدا روش‌های غیرتهاجمی برای مراقبت از موهای خود را امتحان کنید و به دقت به روتین مراقبت از موهایتان توجه کنید. برای درمان ریزش مو در زنان و مردان، روش‌های غیر تهاجمی زیادی وجود دارد که با عوارض کمتر موفقیت زیادی داشته‌اند.

اگر این روش‌ها نتیجه مطلوبی نداشته باشند و پزشک شما به کاشت مو توصیه کند، نباید از این راه بترسید. عوارض کاشت مو برای همه افراد قطعی نیست و ممکن است در همه موارد رخ ندهد. به طور کلی، افراد زیر کاندیدای مناسبی برای کاشت مو محسوب نمی‌شوند:

  • افرادی که میزان بانک موی آن‌ها بسیار کم است.
  • افرادی که به ایجاد زخم‌های کلوئیدی حساسیت دارند یا سابقه ایجاد این نوع زخم‌ها را دارند.
  • افرادی که به علت شیمی‌ درمانی، موهای خود را از دست داده‌اند.

مراعات این نکات می‌تواند به شما در انتخاب روش مناسب برای مراقبت از موهایتان کمک کند.

 

کال تو اکشن

 

نتیجه گیری

فرآیند کاشت مو همانند هر عمل پزشکی دیگری، ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. این عوارض ممکن است شامل مسائلی مانند جای زخم، عفونت، ریزش مو، خارش و موارد مشابه باشد. بیشتر این عوارض قابل پیشگیری هستند و انجام یک معاینه دقیق از ناحیه گیرنده و دریافت کننده، همراه با گرفتن تاریخچه دقیق از بیمار، به شدت می‌تواند احتمال وقوع این مشکلات را کاهش دهد.

در کل بیشتر عوارض کاشت مو موقتی هستند و در دوره‌ی زمانی خاصی از بین می‌روند. هرچند ممکن است برخی عوارض به صورت طولانی‌ مدت باقی بمانند اما این احتمال کمتر است.

همچنین، انتخاب یک کلینیک زیبایی معتبر در شیراز می‌تواند خطر ایجاد عوارض پس از کاشت مو را به حداقل برساند. در نهایت فراموش نکنید هر زمانی که در پوست سر یا موی خود با تغییرات ناگواری مواجه شدید، باید به کلینیک کاشت مو در شیراز مراجعه کنید. عدم اقدام به موقع ممکن است منجر به عوارضی شدید و جبران ناپذیر شود.

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!