کاشت مو به روش سلولهای بنیادی یک روش جدید است که پتانسیل زیادی برای درمان ریزش مو دارد. در این مقاله، به بررسی روش کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در شیراز میپردازیم. همچنین، به مزایا و معایب این روش و هزینه آن نیز اشاره میکنیم.
کاشت مو به روش FCI یا سلولهای بنیادی، یک روش جدید و نوآورانه است که هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد و برای رسیدن به نتایج مطلوب، نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. این روش با استفاده از سلولهای بنیادی مو، میتواند به رشد مجدد مو در مناطقی از سر که دچار ریزش شدهاند، کمک کند. کاشت مو به روش سلولهای بنیادی هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد و در هیچ کلینیک زیبایی شیراز صورت نمیگیرد. با این حال، این روش پتانسیل زیادی برای درمان ریزش مو دارد و میتواند در آینده، به یک روش استاندارد برای کاشت مو تبدیل شود.
در این روش، تنها یک تار مو از سر متقاضی کاشت مو برداشته میشود و سپس در آزمایشگاه با استفاده از تکنولوژی سلولهای بنیادی، به هزاران تار مو تکثیر میشود. این تار موهای جدید سپس به مناطقی از سر که دچار ریزش مو شدهاند، پیوند زده میشود.
کاشت مو به روش سلولهای بنیادی؛ تئوری یا واقعیت؟
با افزایش تعداد مراکز کاشت مو در شیراز و سراسر جهان، رقابتهای تبلیغاتی نیز در این صنعت شدیدتر شده است. ممکن است تا به حال به نامها و روشهای متنوع و جدید کاشت مو برخورده باشید که هر مرکزی ادعا میکند روش تازهای دارد. کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی (Stem cell hair transplant) در حال حاضر در مراکز پژوهشی در مرحله تحقیقاتی قرار دارد و ممکن است که در آینده نزدیک اجرایی شود.
کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در شیراز نیز تاکنون به عنوان یک تئوری علمی مورد بررسی قرار گرفته است. در حال حاضر کاشت مو در شیراز با استفاده از دو روش اصلی FUT و FIT (یا به عبارت علمیتر FUE) انجام میشود. هرچند در فرآیند اجرایی این دو روش تغییرات چشم گیری وجود ندارد و نامهای دیگری نیز برای آنها استفاده میشود. در روش FUT، یک نوار از منطقه پشتی سر با استفاده از روش جراحی برداشته میشود، در حالی که در روش FIT موها به طور جداگانه و به کمک دستگاههای خاص برداشته میشوند. با این حال، پروسه کلی کاشت مو در هر دو روش اساسا یکسان است.
چه زمانی با استفاده از سلولهای بنیادی مو بکاریم؟
کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی نه تنها در شیراز بلکه در سرتاسر جهان به صورت عملی انجام نمیشود. در حقیقت، این فرآیند تا کنون به صورت تحقیقاتی و آزمایشی مورد بررسی قرار گرفته است و کلینیکها و مراکز علمی مختلفی در حال انجام آزمایش بر روی این روش هستند.
یک مطالعه انجام شده در کشور ایتالیا در خصوص سلولهای بنیادی و تاثیر آنها بر فولیکولهای مو، نمونهای از پیشرفت در زمینه تحقیقات در این حوزه است. با این حال، تا کنون هیچ مرجع معتبری مانند FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) نتایج یا پیشرفتهای این تحقیقات را تایید نکرده است. در سال 2020، مقالات زیادی تکنولوژی مشابهی را معرفی کردند؛ اما پس از گذشت چندین سال، نتایج این تکنولوژی هنوز نامشخص و غیر قابل پیش بینی است.
منتظر کاشت مو با استفاده از روش سلولهای بنیادی بمانیم؟
ما در یک جهان پر از احتمالات و مسائل پیچیده زندگی میکنیم. برای این پرسش، هیچ جواب قطعی وجود ندارد و وضعیت ممکن است در آینده تغییر کند. در حال حاضر، روش کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی به صورت گسترده در هیچ کجای جهان اجرا نمیشود. ممکن است این تکنولوژی به زودی توسعه پیدا کند و شما بتوانید به سادگی بیش از 20 هزار تار مو با استفاده از نمونه برداری از تنها یک فولیکول مو را انجام دهید.
اما همچنان این تئوری منتظر اثبات عملی در زمینهی کاشت مو باقی میماند و ممکن است برای چندین سال همچنان به عنوان یک تئوری تلقی شود. پس در صورتی که تصمیم به کاشت مو دارید، منتظر این روش نمانید و با استفاده از روشهای دیگر، تحت نظر پزشکان کاشت مو شیراز، این عمل را انجام بدهید.
سلول بنیادی چیست؟
سلولهای بنیادی، همانطور که از نامشان پیداست، سلولهایی اختصاصی هستند که توانایی تبدیل شدن به هر نوع سلولی در بدن را دارند. فرآیند شکل گیری انسان از یک سلول مادر به نام زیگوت آغاز میشود. این زیگوت به تدریج به دو سلول، سپس چهار سلول و در نهایت به تعداد بیشتری تقسیم میشود. در انتها، این سلولها شروع به "تمایز" میکنند و به انواع مختلفی از سلولهای بدن تبدیل میشوند، مثل سلولهای عضلانی یا سلولهای عصبی. استفاده از سلولهای بنیادی به منظور تغییر و تمایز آنها به سلولهای فولیکول مو، اصلیترین هدف تحقیقات دانشمندان است.
عوارض استفاده از سلولهای بنیادی برای کاشت مو
همان طور که گفتیم، این روش از کاشت مو در فاز تحقیقاتی قرار دارد. بنابراین اطلاعات محدودی در خصوص عوارض جانبی کاشت مو با استفاده از روش سلولهای بنیادی وجود دارد. با این حال مشابه سایر روشهای کاشت مو، همیشه وجود خطراتی نظیر خونریزی، عفونت در ناحیه نمونه گیری و همچنین بر جای ماندن زخم وجود دارد. هر چند عوارض ناشی از بیوپسی پانچ به ندرت روی میدهد، اما احتمال آسیب به اعصاب یا شریانها نیز وجود دارد.
عوارض کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در برخی موارد جبران ناپذیر است. آزمایشی که در همین رابطه بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد نشان داد از هر 50 موش، 3 موش به دلیل احتمال ابتلا به سرطان از دست رفتهاند. به علاوه، وقوع خطراتی مانند عفونت، عدم قبولی سلولهای جدید، حساسیت و التهاب شدید، رشد نادرست موها و ضعف موهای کاشته شده در کاشت مو به روش سلولهای بنیادی وجود دارد.
مزایای کاشت مو به روش سلولهای بنیادی
یکی از چالشهایی که در هنگام کاشت مو ممکن است با آن مواجه شوید، درد است که موجب ایجاد شک و تردید در افراد برای انجام این عمل میشود. از این رو، روشهای نوین کاشت مو مانند استفاده از سلولهای بنیادی به عنوان راهکارهایی مطرح شدهاند که به حل این مشکل کمک میکنند. این روش جدید اغلب با بی حسی موضعی انجام خواهد شد که به افراد امکان میدهد بدون تجربه درد، عملیات کاشت مو را انجام دهند. همچنین، پس از انجام عمل کاشت مو به روش سلولهای بنیادی، افراد معمولا هیچگونه درد یا ناراحتی را احساس نمیکنند. این نکته مهم را باید به ذهن داشت که با پیشرفت تکنولوژی، تجربه کاشت مو به شدت بهبود یافته و برای افراد قابل تحملتر شده است.
هزینه کاشت مو به روش سلولهای بنیادی چقدر است؟
کاشت مو به روش سلولهای بنیادی پتانسیل زیادی برای درمان ریزش مو دارد، اما هنوز برای استفاده در عمل آماده نیست. هزینه کاشت مو به روش سلولهای بنیادی هنوز مشخص نیست. این هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع و میزان ریزش، هزینه تجهیزات آزمایشگاهی و هزینه دستمزد پزشک. در حال حاضر، روشهای جایگزین کاشت مو وجود دارند که در بسیاری از کلینیکهای زیبایی اجرا میشوند. این روشها هزینه کمتری دارند و نتایج قابل قبولی را ارائه میدهند.
فرآیند کاشت مو به روش سلولهای بنیادی
در حال حاضر، چندین تیم تحقیقاتی در سراسر جهان در حال بررسی فرآیند درمان ریزش مو با بهره گیری از سلولهای بنیادی میباشند. اگر چه تئوریها و رویکردهای ارائه شده در این زمینه ممکن است از یکدیگر متفاوت باشند، اما اساس تمامی این تحقیقات به رشد فولیکولهای موی جدید در محیط آزمایشگاهی از طریق استفاده از نمونههای کوچکی از پوست متقاضی مبتنی است. در سال ۲۰۱۷، محققان ایتالیایی برای اولین بار ایده کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی را مطرح کردند. مراحل کاشت مو به روش سلولهای بنیادی، به شرح زیر است:
1. استخراج فولیکولهای مو: این مرحله با استفاده از تکنیک بیوپسی پانچ انجام میشود. در این روش، از یک ابزار با تیغه دایرهای استفاده میشود که به دقت به پوست سر نفوذ کرده و نمونهای از بافت مو را برداشت میکند.
2. کاشت فولیکولهای مو: سلولهای بنیادی پس از استخراج با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ از بافت جدا میشوند. در مرحله بعد، این سلولهای مویی به نواحی فاقد موی سر تزریق میشوند تا فرآیند کاشت مو انجام شود.
در این روش، نیازی به استفاده از بانک مو وجود ندارد و همچنین موهای کمتری تخریب میشوند. بهترین انتخاب برای اعتماد به کاشت مو به روش سلولهای بنیادی، افرادی هستند که بانک موی مناسبی ندارند. در حال حاضر، افرادی که با محدودیت بانک موی خود رو به رو هستند، با مشکلات جدی در مورد کاشت مو مواجه هستند که روش سلولهای بنیادی میتواند به عنوان یک راهکار موثر برای این افراد مورد توجه قرار بگیرد.
همچنین استفاده از سلولهای بنیادی در کاشت مو برای افرادی که تمامی روشهای کاشت مو را تجربه کرده و نتیجهای به دست نیاوردهاند، به عنوان یک گزینه ایده آل در نظر گرفته میشود و پیش بینی امیدوار کنندهای در رابطه با آن وجود دارد. تحقیقات نشان میدهد که این روش به ویژه برای افرادی که ریزش موی خود را به دلایل آلوپسی آندروژنتیک مردانه و زنانه و آلوپسی سیکاتریسیال تجربه میکنند، مناسب خواهد بود.
اگر شما نیز به انواع آلوپسی مبتلا هستید، میتوانید با امید به پیشرفت تحقیقات در زمینه سلولهای بنیادی و کاشت مو با استفاده از این تکنولوژی، رویای کاشت موی خود را به واقعیت تبدیل کنید.
درصد موفقیت کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی
تحقیقات اخیر در زمینه تکنیک کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی نتایج امیدوار کنندهای را به ارمغان آوردهاند، نتایجی که ممکن است آینده کاشت مو و روشهای زیبایی دیگر را به شکل چشم گیری تغییر دهند. نتایج تحقیقات انجام شده توسط یک گروه ایتالیایی نشان میدهند که تنها ۲۳ هفته پس از آخرین درمان، تراکم موها در نواحی مورد نظر تا ۲۹ درصد افزایش مییابد. همچنین، تحقیقات بیشتری در این زمینه در حال انجام میباشد.
اگرچه این نتایج اولیه بسیار امیدوار کننده به نظر میرسند، اما برای اثبات کامل موفقیت این تکنیک به مدت زمان بیشتری نیاز داریم. در حال حاضر، تعدادی از کلینیکهای زیبایی ادعا میکنند که این تکنیک کاشت مو را ارائه میدهند، اما هنوز تایید رسمی دریافت نکردهاند. جالب است بدانید که سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۷ هشداری را در این رابطه منتشر کرد تا از سوء استفاده سودجویان جلوگیری شود. بنابراین بهتر است از روشهای دیگر و معتبر برای انجام کاشت مو استفاده کرد و گول تبلیغات کلینیکهای زیبایی را نخورد.
در برخی از موارد، دلیل ریزش مو ممکن است به سوختگی برگردد. در چنین شرایطی، برای بازسازی موها نیاز به روشهای خاصی وجود دارد. یکی از بهترین روشهای کاشت مو برای افرادی که موهای خود را به علت سوختگی از دست دادهاند، کاشت مو به روش سلولهای بنیادی است. این روش از طریق جایگزین کردن سلولهای آسیب دیده با سلولهای بنیادی انجام میشود و بهترین کیفیت را در کاشت مو به ارمغان میآورد. این امکان وجود دارد که افرادی که با سوختگی مو روبرو شدهاند، به روش سلولهای بنیادی امیدوار باشند.
بر اساس دادههای آماری جاری و تحقیقات اخیری که در متن اشاره شد، میتوان پیش بینی کرد که آینده کاشت مو با تغییرات چشمگیری همراه خواهد بود.
در زمینه ترمیم بخشهای مختلف از بدن انسان نیز، استفاده از سلولهای بنیادی به عنوان یک رویکرد پر طرفدار با نتایج بسیار مطلوب و شگفت انگیزی همراه بوده است. این سلولها توانایی ترمیم بافتهای متنوع از جمله موها را دارند، اما این فرآیند به وسایل و تکنولوژیهای پیشرفته احتیاج دارد. در این زمینه، کشورهای ژاپن و آمریکا به عنوان پیشروهای این حوزه شناخته میشوند.
FDA به افرادی که به درمان با سلولهای بنیادی علاقه مند هستند، توصیه میکند که درمانهایی را انتخاب کنند که از طرف FDA تاییدیه دریافت کردهاند یا در چارچوب برنامه تحقیقاتی دارویی جدید (IND) ارائه شدهاند. کلینیکهایی که از روش جدید کاشت مو با سلولهای بنیادی استفاده میکنند و تایید FDA را ندارند، نمیتوانند تضمینی را برای موفقیت در این روش ارائه بدهند.
کلینیک کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در شیراز
تا این قسمت از مقاله متوجه شدید که کاشت مو به روش سلولهای بنیادی هنوز در مرحله تئوری و آزمایشگاهی قرار دارد و به مرحله انسانی نرسیده است. این تکنیک همچنان تحت بررسی قرار دارد تا با کامل شدن تحقیقات و اطمینان، به عنوان یک گزینه معتبر معرفی و مجوز اجرا را دریافت کند. با مطالعه و تحقیقات بیشتر در زمینه کاشت مو به این شیوه، متوجه میشویم که این تکنولوژی قابلیت تغییر و تکثیر فولیکولها را دارد. کلینیکهای کاشت مو در شیراز قطعا جزو اولین کلینیکهایی خواهند بود که با ورود کاشت مو به روش سلولهای بنیادی به فاز انسانی، آن را مطابق آخرین متد روز دنیا به شما عزیزان ارائه خواهند کرد.
آیا کاشت مو با سلولهای بنیادی به صورت عملی در ایران و جهان کار شده است؟
بله. این روش به صورت آزمایشی در ایران بر روی موشها در مؤسسه رویان ایران به ریاست مرکز تحقیقات و سلولهای بنیادی ایران انجام گرفته است اما بر روی انسان هنوز انجام نشده است. این روش به صورت عملی نه تنها در ایران، بلکه در جهان نیز بر روی انسان انجام نشده است. بنابراین فراموش نکنید که تبلیغات مرتبط با کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی در شیراز و سایر شهرهای ایران باید با احتیاط و دقت بررسی شوند، زیرا ممکن است اطلاعاتی غلط یا نادرست ارائه دهند.
چطور دست کسانی که کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در شیراز تبلیغ میکنند را رو کنیم؟
پیشتر اشاره کردیم که کاشت مو به روش سلولهای بنیادی، به وسیله یک تار مو انجام میشود. سپس از طریق سلولهای بنیادی موجود در مو یا خون شما، هزاران مو در محیط آزمایشگاهی تولید میشود و سپس برای کاشت بر روی سر شما به کار میروند. اگر شخص یا مرکزی ادعا کند که میتواند کاشت مو به این روش را انجام دهد، میبایست بررسی دقیقی بر روی نحوه کاشت موی آنها انجام دهید و یا بدون تعارف فرآیند انجام کاشت مو را بپرسید.
در صورتی که به شما گفته شده با استفاده از موهای پشت سر یا ریش شما میتوان موهای پر تراکمی را کاشت، باید بدانید که این روش به عنوان کاشت مو میکرو اف آی تی یا میکرو گرافت شناخته میشود که در بسیاری از کلینیکهای کاشت مو در شیراز استفاده میشود و این روش کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی انجام نمیشود.
انواع سلولهای بنیادی استفاده شده در کاشت مو
در روش کاشت مو با استفاده از سلولهای بنیادی، از نوعهای متعددی از سلولهای بنیادی بهره گرفته میشود که شامل موارد زیر میشوند:
سلولهای بنیادی خون ساز (HSCs): این سلولها در مرکز هستهای سرخ خون ساز واقع شده و وظیفه تولید سلولهای خونی از جمله گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید و پلاکتها را بر عهده دارند.
سلولهای بنیادی چربی (ADSCs): این نوع سلولها از بافت چربی انسان استخراج میشوند و قابلیت تبدیل به انواع مختلفی از سلولها را دارند، از جمله سلولهای مو.
سلولهای بنیادی استخوانی (BMSCs): سلولهای بنیادی استخوانی در مغز استخوان قرار دارند و میتوانند به سلولهای مو تبدیل شوند.
سلولهای بنیادی پوست (EPSCs): این سلولها در لایههای بافتی بالایی پوست متمرکزند و به سلولهای مو تبدیل میشوند.
سلولهای بنیادی بزرگ سلولی (LSCs): این سلولها در بخش بالایی موجود در پوست سر قرار دارند و مسئول تولید سلولهای سازنده مو هستند.
سلولهای بنیادی خارج از بخش پوست سر (Non-Scalp-Derived Stem Cells): این سلولها از منابع گوناگونی مثل پوست صورت و بافت چربی استخراج میشوند و قابلیت تبدیل به انواع سلولها را دارند.
در پایان فراموش نکنید که همه اطلاعاتی که درباره کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در شیراز به گوشتان میخورد، جنبه تبلیغاتی دارد. با این وجود، تحقیقات موجود در خصوص نتایج کاشت مو با استفاده از روش سلولهای بنیادی بسیار امیدوار کننده به نظر میرسد. پس باید منتظر روزی که این روش از کاشت مو فراگیر شود بمانیم. امیدواریم در آینده، کاشت مو به روش سلولهای بنیادی به یک روش استاندارد برای درمان ریزش مو تبدیل شود و افراد در سراسر دنیا به آن دسترسی داشته باشند.